Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

7 zdravih namirnica koje će biti najveći hit 2019. godine

7 zdravih namirnica koje će biti najveći hit 2019. godine

"It" namirnice koje će vam transformirati život i zdravlje

Svake godine sve više učimo i osvješćujemo se po pitanju zdravlja i zdrave prehrane. Prošla godina bila je dobra za ljubitelje kvalitetne, ali i korisne hrane koja iscjeljuje tijelo. Tako su veliku popularnost imale juhe od kostiju, mlijeko s kurkumom, vegetarijansko "meso", obogaćene vode (vitaminima, mineralima, kolagenom,,,)...

Nova godina donosi nove trendove, pa tako i nove zdrave namirnice. Ovo su neke od onih koje će dobiti na velikoj popularnosti u godini pred nama...
 
1. Zobeno mlijeko


 
Alternativna mlijeka, poput bademovog ili rižinog svake godine sve više dobivaju na popularnosti, no stručnjaci predviđaju kako bi ih ove godine sve trebalo "prešišati" zobeno mlijeko. Oatly, brend iz Švedske, povećao je proizvodnju zobenog mlijeka za 1.250 posto od 2017. godine, a taj rast samo se nastavlja.

Jedna šalica zobenog mlijeka sadrži 36% preporučene dnevne doze kalcija i 10% preporučene dnevne doze vitamina A. Bogato je kalcijem, a ne sadrži laktozu te ne sadrži kolesterol i ima nizak udio masnoće. Ima relativno malo kalorija, no u usporedbi s drugim ne-mliječnim napicima ima visok sadržaj ugljikohidrata pa nije prikladan za one koji žele smanjiti unos ugljikohidrata.
1/7
 
Komentari
+2