7 snažnih vrsta sjemenki koje moraš uvrstiti u svoju prehranu

7 snažnih vrsta sjemenki koje moraš uvrstiti u svoju prehranu© Unsplash

Obiluju proteinima i drugim vrijednim sastojcima

O zdravstvenim dobrobitima raznih vrsta sjemenki u posljednje se vrijeme puno priča, a ljudi su ih zapravo koristili još u davnoj povijesti za razne namjene.
 
Obiluju antioksidantima i mnogim drugim nutrijentima i iz tog bi razloga trebale biti zastupljene u ljudskoj prehrani što češće. Razne vrste sjemenki poput lana, sezama ili pak chia sjemenki danas se mogu kupiti u gotovo svakoj trgovini, a mogu se koristiti u mnogim jelima.
 
Želiš li učiniti nešto dobro za svoje zdravlje te obogatiti svoje obroke vrijednim sastojcima, u nastavku ti otkrivamo 7 vrsti sjemenki koje bi svakako trebala uključiti u svoju prehranu.
 
Foto: Unsplash

Chia sjemenke

Upravo su chia sjemenke danas jedne od najpopularnijih, a pobornici zdravog života ih obožavaju. Zbog njihovog visokokvalitetnog sastava, chia sjemenke se često nazivaju superhranom, a obiluju vlaknima, proteinima, kalcijem te omega-3 masnim kiselinama. Mogu se dodati u smoothie, jogurt, salate ili pak se od njih može pripremiti ukusan puding.

 
 
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
zeljkica67
  • 5.6.2019 21:50:43
  • Bodova: 7423
  • Prijavi
Chia sjemenke koristim skoro svaki dan. Koristim i Lan i Sezam.
canyon
  • 24.5.2019 8:52:31
  • Bodova: 16410
  • Prijavi
Volim sjememke, najvise koristim lan, ostale ponekad a konopljine i cia nisam probala. Svakako budem cia iako mi na prvu ne izgledaju primamljivo.