5 namirnica koje bi trebala jesti želiš li najbolje tijelo (izvana i iznutra)

5 namirnica koje bi trebala jesti želiš li najbolje tijelo (izvana i iznutra)© Pexels

Svi smo čuli za staru izreku: Prava ljepota dolazi iznutra. Isto bismo mogli reći i za dobro zdravlje

Nijedna hrana ne može ti pomoći u tome da izgledaš mlađe i osjećaš se zdravije preko noći. Ali s vremenom, dobivanjem pravih hranjivih sastojaka, situacija se može promijeniti. 

Kad pravilno jedeš, vježbaš, spavaš i pronalaziš pametne načine za upravljanje stresom - poput povremene zamjene Netflixa s trčanjem u parku ili satom joge, počinješ izgledati i osjećati se bolje. Nisi sigurna gdje započeti?

Ovih pet supernamirnica zaista ti mogu pomoći da izgubiš neželjene kilograme, ojačaš zdravlje srca i pružiš koži zdrav sjaj ukoliko ih uvrstiš u svoju prehranu. 

 
Zob

Govoreći o superhrani, zob je u usporedbi s ostalim cjelovitim žitaricama na samom vrhu zbog snižavanja kolesterola. Potvrdilo je to i velika analiza iz 2015. godine koja je proučavala više od 20 istraživanja.

Istraživanja su također pokazala da vlakna pomažu u osjećaju sitosti i mogu ti pomoći da jedeš manje.  I zob ne staje na održavanju zdrave tjelesne težine - pomaže u održavanju kože zdravom, hranjivim tvarima poput bakra, cinka i niacina. Ustvari, zob čak možeš koristiti i na druge načine kako bi postigla njezin umirujuć učinak na kožu: Već stoljećima se koristi kao tretman za suhu, grubu i kožu sklonu svrbežu.
?
(Foto: Pexels)
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 2.8.2019 14:42:27
  • Bodova: 23108
  • Prijavi
Baš sve što volim , a i koristim u prehrani, naročito orašaste plodove.