Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

10 zdravih namirnica koje mogu najdulje stajati u hladnjaku

10 zdravih namirnica koje mogu najdulje stajati u hladnjaku© Depositphotos

Sve ima svoj rok trajanja, ali neke namirnice sigurnije je dulje čuvati u hladnjaku nego druge

Uzela si grčki jogurt iz hladnjaka i taman kada si ga slistila do kraja, shvatila si da je rok trajanja već neko vrijeme istekao. Svima nam se barem nekoliko puta dogodila ova situacija, bilo to s jogurtom ili nekom drugom namirnicom, ali utješno je znati da se mnogo proizvoda ne može magično preko noći pokvariti. Kao ni ona tvrdo kuhana jaja koja si napravila prošli tjedan.
Vjerojatno dosta često dovodiš u pitanje sigurnost hrane dok gledaš u hladnjak - pitaš se što baciti, a što još može izdržati nekoliko dana pohranjeno u njemu. 

Problem (često nepotrebnog) bacanja hrane prisutan je diljem svijeta, ali postoji način da sudjeluješ u njegovom smanjenju, a da svejedno staviš sigurnost na prvo mjesto. Možeš pomoći smanjiti tu količinu otpada od hrane i jesti više zdravih namirnica koje nećeš morati baciti nakon dva dana. Provjeri o kojima se radi u nastavku.
 
Borovnice

  • 5 do 7 dana 

Borovnice su, kao i sve drugo bobičasto voće, pune vitamina, minerala, antioksidansa i dijetalnih vlakana. Mnoga su istraživanja povezivala ove bobice s nizom zdravstvenih dobrobiti, poput boljeg zdravlja srca. Dok borovnice mogu izdržati do tjedan dana u tvom hladnjaku, jagode i maline ostaju svježe u hladnjaku samo tri do pet dana.

Ako si doma donijela više borovnica nego što možeš pojesti, jednostavno ih isperi i spremi u plastične vrećice ili posudice koje se mogu pohraniti u zamrzivaču. Ipak, ako ih spremaš u hladnjak, isperi ih samo prije nego što ih pojedeš kako bi spriječila plijesan i brže kvarenje. 


(Foto: Unsplash)
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2