Želiš zelenu džunglu u kupaonici? Ovim biljkama ne smeta vlaga i pretvorit će je u malo spa carstvo

Želiš zelenu džunglu u kupaonici? Ovim biljkama ne smeta vlaga i pretvorit će je u malo spa carstvo© www.profimedia.hr

Želiš li da tvoja kupaonica bude lijepa i ugodna dovoljno je u nju staviti biljke koje će unijeti toplinu u prostor

Iako u kupaonici ne provodimo toliko puno vremena kao u dnevnoj sobi ili kuhinji, ona isto tako može biti prostor za cvijeće. Potrebno je samo odabrati biljke koje vole vlagu i nije im potrebno jako svjetlo. Mnoge tropske biljke vole takve uvjete pa su idealne za kupaonicu.
 
Možeš ih staviti na dasku od prozora, policu ili čak na pod, a ako imaš manju kupaonicu onda je idealno mjesto za biljke viseća košara. 

Treba paziti i na zalijevanje jer u kupaonici ima puno više vlage nego u drugim prostorijama. Zbog više razine vlage, biljkama treba manje vode. Zemlju u teglama potrebno je provjeravati svaki tjedan. Većina biljaka treba biti pomalo suha između zalijevanja jer ni jedna ne voli previše vode. Pogledaj koje biljke su najbolje za kupaonicu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @plantsandpostures on
Zeleni ljiljan ili 'pauk biljka'

Ovo je biljka koja nikada ne izlazi iz mode i vrlo se lako uzgaja. Iako voli jako svjetlo, prilagodit će se i manjem izvoru svjetlosti. Kada je mala i počninje se razvijati, može se presaditi u veću posudu. Nije joj potrebno puno vode i zahtijeva vrlo malo brige pa će je voljeti i ljudi kojima cvijeće baš ne uspijeva. Ako se listovi počnu sušiti, dovoljno ih je odrezati škarama.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BreatheGreen (@breathegreenofficial) on

1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2