Zelene ljepotice: Nezahtjevne sobne biljke koje će uljepšati tvoj dom

Zelene ljepotice: Nezahtjevne sobne biljke koje će uljepšati tvoj dom© Profimedia.hr

Ove biljke čine dom ljepšim, a lagane su za održavanje i mnoge od njih očistit će zrak od toksina

Malo stvari može tako uljepšati dom poput sobnog bilja. Ali, ako baš nisi stručnjakinja u vrtlarenju ili svaki tvoj pokušaj da uzgojiš biljku završi loše nema potrebe za brigom jer postoje mnoge biljke koje ne zahtijevaju toliko truda i neće biti toliko osjetljive, ako ih ponekad zaboraviš zaliti.
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Community for ?? Plant Lovers (@plant_aholics) on


Donosimo ti popis sobnog bilja koje je najbolje za početnike, a tvoj dom bi uz njih mogao postati prava džungla. Većini ovih biljki dovoljno je zalijevanje jednom tjedno, a mnoge od njih ne trebaju puno svjetla. Provjeri ovaj zanimljiv popis jer osim što će ti uljepšati dom, mnoge od njih će i pročistiti zrak. Ove male zelene ljepotice pravo su čudo iz prirode.
 
Svekrvin jezik

Ako si do sada nisi imala sreće s biljkama, onda je svekrvin jezik idealan za tebe. Ne treba previše svjetla i dovoljno ju je zaliti svakih dva do tri tjedna. Čak je i NASA u svom istraživanju potvrdila kako je ovo jedna od najboljih biljki za čišćenje zraka u prostoru. Stvara velike količine kisika pa je idealna za spavaću sobu. Ako se biljka počne sušiti znači da dobiva previše vode, a  tijekom jeseni i zime treba smanjiti zalijevanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kevin Bui (@kevinconcepts) on

1/9
Skoči direktno na:

 
Komentari
+2
 
irija
  • 12.7.2020 16:15:45
  • Bodova: 51085
  • Prijavi
Biljke stvarno uljepšaju dom i nema puno brige oko njih samo ih treba zaljevati.