Svekrvin jezik ili zmajevac? Ove biljke ćeš zavoljeti jer osim što ukrašavaju dom, one i čiste zrak u sobi

Svekrvin jezik ili zmajevac? Ove biljke ćeš zavoljeti jer osim što ukrašavaju dom, one i čiste zrak u sobi© Profimedia.hr

Kućne biljke nisu samo dodatak koje uljepšavaju naš dom, neke od njih uklanjaju i toksine iz zraka

Obožavaš sobno bilje i ne možeš zamisliti dom bez njih? Ne brini nisi jedina. Mnogi ljudi obožavaju bilje. Biljke domu dodaju boju, živahnost i stvaraju kisik. Osim toga, određene biljke poput bršljana i paprati detoksiciraju prostor u kojem žive. Odllučile smo saznati koje od njih su vrlo lagane za uzgajanje, ako i nemaš "zeleni prst". 
  Vratimo se u školu i sjetimo se što smo učili. Tijekom fotosinteze biljke pretvaraju ugljični dioksid koji izdišemo u kisik i uklanjaju toksine iz zraka oko nas. NASA je ovu teoriju testirala 1989. kada su istraživali koje popularne biljke šire otrovne kemikalije poput benzena, formaldehida i trikloretilena. U studiji su otkrili nekoliko biljaka koje detoksiciraju prostor i lako rastu u našim domovima.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by House Plant Club (@houseplantclub) on


Da bismo iskoristili sve prednosti biljaka, trebamo imati najmanje dvije biljke na 30 kvadratnih metara. Trebaš imati na umu da biljke s više lišća poput paprati brže pročišćavaju zrak. U nastavku pročitaj kojih deset biljaka pomažu da zrak u našim domovima bude kvalitetniji:
 
Svekrvin jezik

Ova prugasta zelena biljka može preživjeti s malo vode i svjetla. Budući da može biti tjednima bez vode odlična je za sve zaboravljive početnike. Uz sve to ovo je prelijepa biljka koja će ukrasti svaki prostor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pakar Gubahan Orked Exclusive (@simplyorked) on

1/10
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2