Pronašle smo biljke koje nisu otrovne za tvoju mačku ili psa

Pronašle smo biljke koje nisu otrovne za tvoju mačku ili psa© Unsplash

Zelenilo u domu je posljednjih godina nezaobilazni dio dekora. Iako volimo pratiti trendove, prije svega moramo misliti na zdravlje svojih četveronožnih prijatelja

Biljke su postale popularniji ukrasi za dom čak i od slika i skulptura, no za razliku od umjetnina, biljke mogu biti opasne za četveronožne ukućane. Vesele mačke i psi igrat će se sa svime što mogu dohvatiti pa tako i biljkama. Dobro je znati koje su od tih biljaka sigurne, a koje opasne za zdravlje ljubimaca. 
  

Zelenilo primarno biramo po tome koliko nam ga je lako održavati ili koliko će se dobro uklopiti u dnevni boravak, no ako si vlasnica mačke ili psa svjesna si da je velika šansa da će biljku dohvatiti njihova znatiželjna njuškica. Jedna od najpoznatijih sobnih biljki koja je preplavila domove svih trendseterica je monstera deliciosa. Iako je ova velika zelena ljepotica divan ukras, vrlo je toksična za pse i mačke
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanesa ? Plants ?? Nordic Home (@vanesa_pineiro) on


Mnoge biljke baš poput monstere mogu izazvati respiratorne probleme kod životinja, potaknuti ih na povraćanje ili pojavu osipa na koži koji nije uvijek lako uočiti ispod dlake. Kako bi izbjegla ovakve probleme, ali i visok račun za liječenje kod veterinara, pronašle smo popularne biljke koje su potpuno sigurne za ljubimce. 

S određenim vrstama palmi i paprati se ne moraš brinuti da će grickanje listića ugroziti zdravlje ljubimca, ali bi ju ipak, za dobrobit biljke, možda trebala smjestiti na mjesto gdje ju pas ili mačka ne može dohvatiti.

 
Klorofit

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Plantsma (@plantsma) on


Klorofit ili zeleni ljiljan vrlo je popularna biljka za uređenje doma jer lako uspijeva u gotovo svim uvjetima. Kućne ljubimce njezini špicasti listovi podsjećaju na igračke pa ih često možemo vidjeti kako ih grickaju ili napadaju. Idući puta kada se to dogodi možeš biti sigurna da će s tvojom macom ili psom biti sve u redu.
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2