Ove sobne biljke trebala bi držati u svom domu jer odlično pročišćavaju zrak

Ove sobne biljke trebala bi držati u svom domu jer odlično pročišćavaju zrak© Unsplash

Biljke koje će oplemeniti svačiji prostor

Danas sve više vremena provodimo u zatvorenim prostorijama, uredima i domovima u kojima se nalaze brojni zagađivači, računala i mnogi drugi faktori koji doprinose lošoj kvaliteti zraka.
 
Zbog toga i ne čudi da su ljudi sve bolesniji, sve je više alergija i drugih sličnih stanja uzrokovanih upravo lošom okolinom. Istraživanja su pokazala da zadržavanje toksičnih tvari u zraku može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme poznatije pod nazivom 'Sindrom bolesne zgrade'.
 
Na sreću, postoje mnogi načini da se zrak 'pročisti', a jedan od najjeftinijih i svima pristupačnih načina su sobne biljke. Ako nisi znala, postoje mnoge vrste sobnih biljaka koje čiste zrak od toksičnih tvari te ga obogaćuju kisikom i zbog toga ih je dobro imati u prostoru u kojem živimo.
 
Neke od tih biljaka dobro je držati i u spavaćoj sobi gdje je vrlo bitno da kvaliteta zraka bude što bolja. Koje su biljke najbolje za pročišćavanje zraka u stanu, doznaj u nastavku.


Foto: Unsplash, Instagram

Sanseverija/svekrvin jezik

Jedna od dobro poznatih i često viđenih biljaka je svekrvin jezik koja, osim što je vrlo jednostavna za održavanje, također je i super za pročišćavanje zraka. Jedna je od rijetkih biljaka koje upravo tijekom noći pretvaraju ugljikov dioksid u kisik i iz tog je razloga odličan izbor za spavaću sobu. 

1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
leonalele
  • 19.4.2019 8:08:19
  • Bodova: 33569
  • Prijavi
Moram nabaviti svekrvin jezik. Jako lijepa biljka i još super korisna.