Ove biljke savršene su za spavaću sobu jer će ti pomoći da bolje spavaš i imaš kvalitetniji san

Ove biljke savršene su za spavaću sobu jer će ti pomoći da bolje spavaš i imaš kvalitetniji san© Profimedia.hr

Sobno bilje ne donosi samo prirodu i zelenilo u naš dom, nego nam pomaže da imamo bolji zrak u zatvorenom prostoru. Pronašli smo biljke koje ti mogu pomoći da bolje spavaš, a najbolje je što nisu zahtjevne

Imaš problema sa spavanjem? Isprobala si sve, ali se i dalje vrtiš u krevetu i budiš se svake noći. Možda je za tvoje probleme kriva spavaća soba. Stručnjaci često naglašavaju da prostor za spavanje treba biti ugodan i bez tehnologije. Svakako bi bilo dobro staviti i sobno bilje u spavaću sobu. Postoji nekoliko vrsta biljki koje ti mogu pomoći da imaš kvalitetniji san.
 
"Biljke nisu tu samo kako bi poboljšale cjelokupni izgled prostora. Istraživanja su pokazala da mogu poboljšati kreativnost i raspoloženje, smanjiti razinu stresa, povećati produktivnost, donijeti mir, održavati vlažnost, stvarati kisik i prirodno filtrirati onečišćenja zraka ", kaže Erin Marino iz poduzeća koje se bavi biljkama.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hello Plant Lover (@helloplantlover) on


Međutim, Marino napominje da neke biljke djeluju bolje u spavaćoj sobi od drugih. Naime, imaju opuštajuće mirise, pročišćavaju zrak, a  jednostavno održavanje čini ih pobjednicima za najbolji san ikad. Pogledaj u nastavku o kojim biljkama se radi.
 
Svekrvin jezik

Marino obožava ovu biljku zbog toga što se lako održava, ali ima još jedna fantastična stvar. Prema istraživanju koje je napravila NASA o biljkama i njihovom utjecaju na zrak u prostoru pokazalo se da je ovo odlična biljka za dom. "Dokazano je da filtrira benzen, formaldehid, trikloretilen, ksilen i toluen. Također je jedna od rijetkih sobnih biljaka koja noću pretvara ugljični dioksid u kisik, nešto što većina biljaka radi preko dana", objasnio je za Housebeautiful. Ovo povećanje kvalitete zraka dovest će do boljeg sna, osobito ako imaš probleme s alergijama. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hello Plant Lover (@helloplantlover) on

1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
irija
  • 21.6.2020 14:48:59
  • Bodova: 51147
  • Prijavi
Moram si kupiti jednu od ovih biljčica da vidim hoće li biti rezultata što se tiče sna.