9 biljaka koje će uspijevati i najvećim antitalentima

9 biljaka koje će uspijevati i najvećim antitalentima

Potrebne su im minimalna briga, zalijevanje i količina svjetlosti

Sobne biljke prekrasan su dekorativni detalj, ali također pomažu u pročišćavanju zraka od toksina te smanjuju stres. Međutim, ako se smatraš antitalentom za biljke, vjerojatno se bojiš da će ti i kaktus propasti. 

Bez straha, jer pronašle smo nekoliko kućnih biljaka koje su toliko jednostavne za održavanje da uspijevaju ama baš svima. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Earthychildren ?? (@earthychildren) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Earthychildren ?? (@earthychildren) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Earthychildren ?? (@earthychildren) on


 


Svekrvin jezik

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy - The Coastal Oak (@thecoastaloak) on


Ovu popularnu biljku potrebno je zalijevati kada se zemlja u potpunosti osuši od prethodnog zalijevanja, otprilike svaka dva tjedna i uz to - ne treba joj puno svijetla kako bi 'cvjetala'.

Zeleni ljiljan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @purrfectplants on


Iako ova biljka 'voli' direktnu sunčevu svjetlost, može preživjeti i u manje osvijetljenim prostorima. Također je ne treba puno zalijevati, osim ljeti kada joj je ipak potrebno više vode i topline. 

Zlatni puzavac

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klara (@klaras.plants) on


Baš poput Svekrvinog jezika, ova biljka penjačica ne treba puno svijetla, a itekako je izdržljiva jer joj suha zemlja zapravo godi i može izdržati neredovita zalijevanja. 

Aloe vera

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jillian Baughman (@jillyjelly1) on


Osim što ima ljekovita svojstva, ova biljka je i jednostavna za održavanje ako znaš par stvari o njoj. Za razliku od drugih na popisu, potrebna joj je svijetlost, a iako je ne treba redovito zalijevati - važno je da je držiš u duploj posudi, odnosno u posudi koja ima otvore unutar druge, veće posude kako bi voda mogla iscuriti.

Zamija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Koketeandote ?? (@koketeandote) on


Zamija je praktički neuništiva, s obzirom da može preživjeti razna okruženja. Ako istinski ne možeš nijednu biljku održati živom, zamija je biljka za tebe! Ne treba joj direktna sunčeva svijetlost, a potrebno ju je zalijevati samo kada je zemlja u potpunosti suha i zapravo najviše cvijeta kad je se 'pusti na miru'. Ako joj listovi počnu poprimati žutu boju, to je znak da je previše zalijevaš. 

Filodendron

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Philodendron Fanatic (@philodendronfanatic) on


Filodendron možda zahtijeva malo više pažnje od ostalih biljaka na ovom popisu, ali odlična je biljka za početnike jer ćeš s njom naučiti osnovne vještine uzgoja biljaka. Potrebno ju je držati na indirektnom svijetlu, a zalijevati kada prvih dva centimetara zemlje postanu suhi. Ako izgleda slabašno i obješeno, znači da je zalijevaš premalo ili previše. Drži se nekog rasporeda zalijevanja i nećeš imati brige. 

Slonova noga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Houseplants - care tips (@houseplantslove) on


Ova biljka tolerirat će tvoje zanemarivanje, a čak će bolje uspijevati ako je pustiš na miru. Trebaš je samo postaviti na relativno svijetlo mjesto, a ljeti je možeš staviti i na balkon.

Peperomija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PlantMaine?? (@plantmaine) on


Peperomija je biljka koja se može prilagoditi svakom okruženju, stoga je odlična i za radni stol, odnosno za ured koji možda nema prirodne svjetlosti, a potrebno ju je zalijevati kada se zemlja napola osuši. 

Fitonija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lill ???? (@iamlilliancreates) on


Fitonija ili mozaik biljka kako se često naziva zbog svojih listova, zapravo voli vlagu, stoga ćeš se jako dobro slagati s njom ako voliš previše zalijevati biljke. Također ju je dobro držati u posudi iz koje voda može procuriti u drugu posudu kako bi spriječila truljenje korijena.
 
Komentari
+2
 
kuota
  • 2.2.2020 21:15:01
  • Bodova: 21110
  • Prijavi
Jučer nabavila sanseverije, visoku i nisku. Prelijep cvijet