5 najčešćih pogrešaka koje radimo kad je u pitanju uzgoj sobnog bilja

5 najčešćih pogrešaka koje radimo kad je u pitanju uzgoj sobnog bilja© Unsplash

Izbjegni ove pogreške i tvoje će biljke biti zdrave i lijepe

Biljke u domu vrlo su poželjne jer, osim što su odličan dekor, također unose i svježinu i oplemenjuju prostor u kojem se nalaze.
 
No kod uzgoja biljaka treba se držati određenih pravila želimo li da nam one budu zdrave i lijepe. Iz tog je razloga kod kupovanja biljaka vrlo važno informirati se o uvjetima koje one iziskuju.
 
Neke biljke vole svjetlost i toplinu, dok druge vole vlagu i sjenovite prostore. Tijekom zimskog perioda ih treba držati što dalje od izvora topline. Biljke treba redovno zalijevati i smjestiti ih na mjesto gdje će do njih dopirati potrebna svjetlost. Uzgoj biljaka nije težak, samo treba usvojiti određena znanja te izbjegavati pogreške koje najčešće mogu naštetiti biljci poput pretjeranog zalijevanja i sl.
 
Ako si zainteresirana za biljke te bi ih voljela imati u svom domu, u nastavku ti otkrivamo 5 najčešćih pogrešaka koje trebaš izbjegavati želiš li da njihov uzgoj bude što uspješniji.
 
Foto: Unsplash

Prečesto ih zalijevaš

Jedna od najčešćih pogrešaka zbog kojih biljke propadaju je prečesto zalijevanje. Valja imati na umu da neke biljke vole više, a neke pak manje vode stoga se kod kupnje svakako informiraj o tome koliko često ih treba zalijevati. Ljeti biljke treba zalijevati češće, a zimi rjeđe. Osim toga, prati stanje svojih biljaka i proučavaj kako se ponašaju te ćeš ubrzo shvatiti što im najviše odgovara. Da bi prepoznala kada je biljki potrebno vode, isprobaj zemlju u tegli. Ako je zemlja vlažna, biljku ne treba zalijevati i obrnuto, ako je zemlja suha, biljki treba vode.
 


1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 3.11.2019 14:27:49
  • Bodova: 22436
  • Prijavi
Obožavam kućne biljke , ali moram priznati da mi baš i ne uspijevaju , tako da su ovi prijedlozi stvano super.