12 veličanstvenih: Viseći sukulenti koji će tvoj dom učiniti toplijim

12 veličanstvenih: Viseći sukulenti koji će tvoj dom učiniti toplijim© Reddit/Instagram

Viseće sukulente obožavamo iz nekoliko razloga: jednostavni su za održavanje, zrače posebnom ljepotom i toplinom i ukrašavaju naš dom kao nijedne druge biljke

Nema sumnje da su biljke izvrstan ukrasni element, posebno one viseće, jer one prazne kutove, koje ponekad zaboravimo, mogu ispuniti bojom, dobrom energijom i živošću.
A što je bolje od omiljenih sukulenata za ukrašavanje tih kutaka u domu: trebaju malo pažnje, obično rastu dobrim tempom i očaravaju svojom jedinstvenom ljepotom.

Kao velike obožavateljice sukulenata svih vrsta i veličina, izdvojile smo neke od najupečatljivijih visećih kojima možeš ukrasiti dom ove jeseni
 
Hoya iliti voštani cvijet

Ova biljka je obično poznata kao Hoya, voštani cvijet, vosak ili voštana biljka. Listovi su joj mesnati i tamnozeleni, ali najkarakterističnije obilježje su bijeli cvjetovi s ružičastim središtem koji cvjetaju u obliku polukugle.
 
Got my Hoya plant to flower! So proud! from r/gardening


Ovaj viseći sukulent treba puno svjetlosti, ali bez izlaganja suncu. Ne podnosi hladno vrijeme, pa ga moraš zaštititi od hladnoće. Kada cvjeta, između proljeća i ljeta, treba ga obilno zalijevati, ali vodeći računa da tlo ne poplavi.
 
Broke my ‘No Buy’ with this Hoya mathilde for just 180hkd (~23usd)..so it doesn’t even count, right? ?? from r/hoyas
 
1/12
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
sneki2
  • 1.10.2020 13:33:38
  • Bodova: 63671
  • Prijavi
Prekrasan izbor. Samo, gdje ih nabaviti?