Vježbanje s prijateljicom potiče te da budeš bolja

Vježbanje s prijateljicom potiče te da budeš bolja© www.profimedia.hr

Studije su pokazale da ćeš ostati entuzijastična oko treniranja ako vježbaš s prijateljicom

U današnje vrijeme ne moraš napustiti udobnost svojeg dnevnog boravaka da bi odradila savršen fitness trening. Upališ YouTube, pronađeš video upute i treniraš. No, nove studije su pokazale da ćeš ostati posvećenija i sretnija sa svojim vježbama ako treniraš s prijateljicom.  Otkrilo se kako vježbanje s prijateljicom, smanjuje tvoj stres za čak 26 posto. Umjesto tračanja i jedenja čokolade, trenirajte i razgovarajte.  

"Ponekad je najteži dio treninga otići u teretanu. No, ako se dogovoriš s prijateljicom, veća je vjerojatnost da ćeš otići na trening i odraditi ga do kraja. Formiranje zdravih navika znači pronalaženje načina za uživanje u njima. I iskreno, tko ne uživa u malo zdrave prijateljske konkurencije?", kažu osobni treneri Rachel Sneeden i Brian McCollum izNew Yorka. 

   
 
via Giphy 

 


Razlozi zašto je vježbanje s prijateljicom dobro za tebe 

Imaš nekoga s kim možeš dijeliti napredak 

Ne postoji ništa bolje od dijeljenja dobrih vijesti s najboljom prijateljicom pa tako i napredaka. Zajedno će te stvoriti ciljeve i ispunjavati ih svakodnevno na treningu. Ovo će učvrstiti vaše prijateljstvo i u svakom trenutku će te biti najveća potpora jedna drugoj. 

Napornije ćeš raditi 

Zdrava konkurencija koja se javlja među prijateljicama, tjera te da napornije radiš, budeš svakim danom sve bolja i trudiš se više.  

Lakše je otkriti nove aktivnosti 

Obzirom da se dobro poznajete, zajedno će te lako otkriti nove aktivnosti, na primjer boksanje, bicikliranje ili trčanje na novoj trkačkoj stazi. 

Možete raditi vježbe u paru

Da tvoj trening ne postane monoton možeš početi raditi vježbe u paru. Ako vam se ne da odlaziti u teretanu, vrlo lako te vježbe možete raditi u udobnosti svojeg dnevnog boravaka.
 

 


via Giphy 

 

 
Komentari
+2
 
anamarija29
  • 1.2.2020 18:58:35
  • Bodova: 5413
  • Prijavi
Moja grupa s posla i ja svaki tjedan na bicikliranje, šteta što ne mogu svaki dan
tonksss
  • 19.1.2020 23:46:19
  • Bodova: 8488
  • Prijavi
Od veljače se kreće... Nadam se hihi
malikekoserk1
  • 19.1.2020 14:55:15
  • Bodova: 23931
  • Prijavi
Nas ima tri koje smo baš uporne u hodanju , i usput se super zabavimo.