Vježbanje može biti jako zabavno: Ispada da su hula-hup, vijača, rolanje i frizbi izvrsne metode mršavljenja

Vježbanje može biti jako zabavno: Ispada da su hula-hup, vijača, rolanje i frizbi izvrsne metode mršavljenja© www.pexels.com

Tvoje omiljene dječje aktivnosti ustvari bi ti mogle pomoći da brže trošiš kalorije i gubiš kilograme

Ako su ti teretana, pilates, aerobik, trčanje i ostali popularni oblici vježbanja dosadni i naporni, imamo za tebe odlične vijesti. Naime, sve zabavne aktivnosti u kojima si uživala kao klinka zapravo su odličan oblik tjelovježbe. I ne samo to - pokazalo se da aktivnosti poput hula-hupa, vijače, rolanja i frizbija mogu biti učinkovitiji načini trošenja kalorija od drugih ''dosadnih'' oblika vježbanja.

Još bolja vijest je ta da ove aktivnosti zajedno mogu u potpunosti zamijeniti bilo koji drugi trening. To znači da se, umjesto grupnog znojenja u teretani i drugim dvoranama za veće skupine ljudi, možeš zabavljati sama ili s prijateljicama, i pritom trošiti kalorije i masti oko struka. Ove aktivnosti mogle bi ti pomoći da brže smršaviš i isklešeš liniju, ne samo zato što su dobri oblici vježbanja, nego i zato što su zabavne pa više nećeš imati potrebu preskočiti niti jedan trening.

Evo koliko su zaista učinkovite naše dječje zabavne aktivnosti kada se radi o efektivnom mršavljenju.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Can (@serenity_in_circles)


Hula-hup

Ovaj kolut kojeg se rado sjećamo iz djetinjstva ustvari ima bogatu povijest koja seže još u drevnu grčku. Iako se tada nisu zvali hula-hup, namjena im je bila identična - služili su djeci za igru, ali i kao rekvizit za vježbanje odraslih. 

Vrtnja hula-hupa odličan je oblik vježbanja cijelog tijela. Ona sagorijeva kalorije, topi masti oko struka i jača mišiće trupa što je čini odličnom za klesanje linije. Istraživanje koje je 2010. godine proveo Američki institut za vježbanje pokazalo je da hula-hupom možeš sagorjeti čak 7 kalorija po minuti, što je više nego većina drugih popularnih oblika vježbanja. 

Postoje hula-hupovi koji su malo teži od onih na koje si navikla kao dijete, i dizajnirani su posebno za definiranje mišića. Za treninge se koriste upravo takvi hupovi koji u kraćem roku i intenzivnije aktiviraju sve mišiće trupa, a ovo je najvažnija stvar ako želiš izgubiti centimetre oko struka i dobiti vitku liniju.

Postoji mnogo načina na koje možeš vježbati s hula-hupom osim same vrtnje oko struka. Ovim preinakama možeš aktivirati i ostale skupine mišića i tako hula-hup učiniti još boljom vježbom za cijelo tijelo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli JUMP ROPE MUMMY (@jumpropemummy)


Vijača

Već znaš da je vijača dobar oblik vježbanja, no znaš li koliko je ustvari dobra? Preskakanje vijače jedan je od najboljih načina za trošenje kalorija i daje najbrže rezultate. Jesi li znala da skakanje općenito sagorijeva više kalorija od trčanja?

Ako želiš izgubiti masti oko struka moraš trošiti više kalorija nego što ih unosiš, a tu vijača postaje iznimno učinkovita i korisna stvarčica. Količina potrošenih kalorija razlikuje se od osobe do osobe i ovisi o mnogo faktora no možeš je približno izračunati. Ako radiš oko 70 skokova po minuti moraš pomnožiti svoju kilažu s 0.074, i dobiti češ broj utrošenih kalorija u jednoj minuti preskakanja vijače. Ako pak radiš oko 120 skokova po minuti, svoju kilažu pomnoži s 0.08.

Ako želiš efektno gubiti kilograme preskakanjem vijače, trebala bi vježbati oko 35 minuta dnevno. Običnom preskakanju možeš dodati još neke pokrete koji će tvoje vježbanje učiniti još učinkovitijim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nikol BL (@bl_nikol)


Rolanje

Ako si uživala u rolanju kao klinka, razveselit će te da u odrasloj dobi imaš još više razloga za stati u role. Naime, pokazalo se da je rolanje odlična vježba za trošene kalorija i definiranje mišića. Ovdje rolanje funkcionira na istom principu kao i trčanje i troši otprilike jednak broj kalorija, samo što je mnogo zabavnije. Lagano rolanje od 30 minuta može potrošiti otprilike 250 kalorija. 

Iako ti se može činiti da je rolanje dobro samo za mišiće na nogama, to nije točno. Kod rolanja su aktivne i skupine mišića trupa, zbog čega je ono odlično i za postizanje ljepše linije. A osim toga, ono je jedna od najboljih vježbi za stražnjicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nina Iankovych (@libera_birdo)


Frizbi

Frizbi je mnogima draga aktivnost na svježem zraku, a prije nekoliko godina razvio se u pravi sport koji se naziva 'ultimate frisbee'. Sport je sličan ostalim timskim sportovima poput rukometa ili ragbija, no oni koji se bave njime kažu da je mnogo zabavniji.

Frizbi je također odličan za trošenje kalorija, pa tako osoba koja teži 70 kilograma može sagorjeti oko 285 kalorija u 30 minuta. Igra frizbijem je vrlo dinamična te uključuje trčanje, skakanje i bacanje pri čemu se ubrzava metabolizam što je odlično ako želimo brzo smršavjeti. Frizbi također poboljšava izdržljivost i fleksibilnost tijela te aktivira više različitih skupina mišića, a sve to ovu zabavnu aktivnost čini odličnim načinom rekreacije i sredstvom mršavljenja.
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 21.8.2019 14:40:21
  • Bodova: 23712
  • Prijavi
Genijalno , povratak u djetinjstvo. Kad se sjetim kako smo vrtili hula hup , to je bila ludnica , i sjećam se da je bio žute boje. Da to je super stvar , rade svi mišići na tijelu, i role , gumi gumi, to su bila vremena.