Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Tenis u kolicima nije za svakoga, potrebno je uložiti jako puno truda!

Tenis u kolicima nije za svakoga, potrebno je uložiti jako puno truda!

Intervju s prošlogodišnjom pobjednicom, Austrijankom Margrit Fink

Jeste li znali da je tenis u kolicima olimpijski sport, a nastao je u Sjedinjenim Američkim Državama? Jedan od najbrže rastućih sportova u kolicima zanimljiv je upravo stoga što se može igrati na standardnom teniskom terenu sa standardnom opremom, zbog čega se vrlo lako širi i popularizira. Međutim, igrači i dalje ne mogu živjeti od svog rada, a pogotovo žene, jer tu vrstu sporta ne prepoznaju veliki sponzori i ne podržavaju velika imena.

Ususret sedmom Sirius Openu, najstarijem međunarodnom turniru za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj, koji će se održati od 24. do 26. lipnja na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu, popričali smo s prošlogodišnjom pobjednicom, Austrijankom Margrit Fink.

Kako ste se odlučili na  sudjelovanje na Sirus Openu?
Odluka nije bila teška jer se radi o sjajnom turniru s vrlo prijateljski raspoloženim organizatorima i volonterima. Želim obraniti titulu peošlogodišnje pobjednice i dobro se provesti s prijateljima.

Možete li opisati kakva je pozicija žena u tenisu u kolicima?
Nažalost, na mnogim turnirima nema dovoljno prijavljenih tenisačica da bi se uopće održalo izvlačenje.

Možete li kao profesionalna tenisačica živjeti od ovog sporta?
Kao profesionalni igrači, daleko smo još od toga da zarađujemo dovoljno da bismo mogli živjeti od toga ili pronaći velike sponzore. Osim toga, bila bih jedina majka dvoje djece koja radi puno radno vrijeme koja bi mogla sudjelovati u natjecanjima zbog napornih i kontinuiranih treninga.

Vidite li prostora za napredak koji bi omogućio da sportaši poput Vas mogu lakše profesionalno prakticirati ovaj sport?
Naravno, mislim da je tenis u kolicima jedan od najvećih paraolimpijskih sportova te da mu je potrebna puno veća eksponiranost u javnosti kako bismo mogli doći do sponzorstava i podrške.

Što biste savjetovali igračima koji tek razmatraju početi se profesionalno baviti ovim sportom?
Kao i u bilo kojem drugom sportu, da biste postali profesionalac potrebno je uložiti jako puno vremena i novaca u sport!
Podržite Margrit i druge vrhunske tenisače u kolicima na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu od 24. do 26. lipnja na sedmom Sirius Openu!

 
 
Komentari
+2
 
anna-herman
  • 20.6.2016 23:06:56
  • Bodova: 55926
  • Prijavi
Bravo za cure, ima još jako puno primjera sportova osoba s invaliditetom, i kod nas, pišite i o tome!
angel0000
  • 20.6.2016 19:50:28
  • Bodova: 71684
  • Prijavi
svaka čast tim ženama !