Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Riješite se mrskog podbratka

Riješite se mrskog podbratka

Jednostavne vježbe koje vam pomažu zategnuti mišiće podbratka i vrata

Mnogo se ljudi, posebice žena, svakog dana pita kako se riješiti mrskog podbratka, a da pritom, naravno, ne potroše hrpe novca na plastičnu operaciju. Uz dosta truda i predanosti i ovaj je problem moguće dovesti pod kontrolu – i sve to možete sami kod kuće. Prave vježbe rezultirat će smanjenjem i zatezanjem podbratka, pa zašto biste onda trošili novac i podvrgavali se zastrašujućim kirurškim zahvatima?

Glavni mišići na koje se morate koncentrirati kako biste riješili ovaj problem su musculus mentalis, odnosno bradni mišić i platizma, mišić što prekriva vrat i donje partije lica (u mladih ljudi ovaj mišić je čvrst i daje vratu jasan i otvoren izgled. Starenjem, mišić gubi tonus i zona ispod brade postaje opuštena.)

Ove vježbe su specijalno osmišljene kako bi tonirale upravo ove mišiće. Pokušajte ove vježbe raditi svakog dana (a to uistinu možete jer vam je potrebno samo 5 minuta da ih sve napravite) i uskoro ćete vidjeti rezultate, i ne samo na podbratku, već će vam pomoći učvrstiti i ostatak vrata te čeljust lica.


Poljubite strop

Uspravno stojeći, pogledajte što je više moguće gore prema stropu i sada u tom položaju šaljite poljupce stropu (kao da pokušavate poljubiti strop) – i istežite mišiće. Svaki poljubac zadržite 5 sekundi i ponovite to pet puta. Sve ostale mišiće lica koji ne sudjeluju u vježbi – pokušajte što je više moguće opustiti.
Rotiranje glave

Ovu vježbu možete raditi sjedeći ili stojeći. Ispravite kralježnicu i počevši s bradom lagano rotirajte glavu od jednog ramena prema drugome. Nemojte žuriti dok obavljate ovu vježbu, već radite spore i kontrolirane pokrete sa zategnutim mišićima brade. Napravite tri do pet punih krugova glavom.
Istezanje vrata

Sjednite na pod i lijevi dlan položite na tlo, otprilike 15 – 20 cm od vašeg kuka, ali se nemojte previše oslanjati na dlan ruke. Podignite desnu ruku s unutarnjom stranom dlana okrenutom prema licu i stavite ga preko glave i lijevog uha. Zatim pomoću ruke glavu  nagnite, koliko ide, prema desnom ramenu.
Držeći glavu nagnutu u desno, podignite lijevi dlan i dotaknite lijevu nadlakticu (rame) i lagano je gurnite unazad. Zadržite ovu pozu dok ne nabrojite do 5  (kasnije 10). Isto ponovite i s drugom rukom. Ovo će učvrstiti i bočne mišiće podbratka koji su itekako važni za cjelokupnu zategnutost.

Plazite jezik – Isplazite jezik najviše što možete deset puta.

"Walk like an Egyptian" – sigurno znate ovaj ples – naprosto glavu (vrat) pružite naprijed naizmjence na lijevu, pa na desnu stranu. Mišići vrata i podbratka, naravno, moraju biti zategnuti.  


Dodatni savjeti kako se riješiti podbratka


Sve ove vježbe usmjerene su zatezanje opuštenih vratnih mišića koje uzrokuju starenje, prekomjerna težina, gravitacija i nezdrav način života. Ono što će vam također pomoći je fizička aktivnost. Trčanje, vježbe s utezima i tradicionalna joga su najbolja opcija.

Pomoći će i pažljivo žvakanje hrane -  što više žvačete, to više učvršćujete mišiće. Svaki zalogaj prožvačite barem 20 puta. Ovo će vam pomoći i da ranije shvatite kada ste siti i ne pretjerate s količinom pojedene hrane – dakle, dvostruka korist.

U joga filozofiji vjeruje se da se negativne emocije mogu nesvjesno pohraniti u određenim dijelovima tijela. Oni vjeruju da se potisnuta ljutnja "pohranjuje" u području čeljusti – a budući da su mišići čeljusti povezani s bradom i vratnim mišićima - opuštanje napetosti u tom području pomoći će s problemom podbratka. Ovo možete učiniti oblikovanjem usta u slovo "O", istovremeno govoreći: "aaaaaaaaaa" – kako biste opustili donju vilicu dok vam vrh jezika dodiruje stražnji dio donjih zubi.

Usvajanjem pozitivnih promjena načina života, svakodnevnim obavljanjem ovih vježbi i redovitim bavljenjem fizičkim aktivnostima  - definitivno ćete riješiti problem svog mrskog podbratka.
 
Komentari
+2
 
snow
  • 20.2.2012 8:16:21
  • Bodova: 90944
  • Prijavi
Pomoći će i pažljivo žvakanje hrane -  što više žvačete, to više učvršćujete mišiće.  
malilu
  • 19.2.2012 20:16:11
  • Bodova: 23489
  • Prijavi
jel probao tko ovakve vježbe?.. pomažu li??...
mikra
  • 6.5.2011 8:08:08
  • Bodova: 7906
  • Prijavi
Kakve vježbe, ugledajte se na Danijelu i riješite se podbratka u sekundi!