Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ova super playlista motivirat će vas kod trčanja (i drugih fizičkih aktivnosti)

Ova super playlista motivirat će vas kod trčanja (i drugih fizičkih aktivnosti)

Muzika može biti snažan motivator! Iskoristite je kako biste se pokrenuli i doveli u formu!

Za motivaciju kod trčanja potrebno je konzumirati obroke bogate vlaknima i proteinima, osigurati dovoljnu razinu hidratacije i zadati si individualni cilj koji želimo ostvariti. No, ipak ne smijemo zaboraviti i na ovu vrlo važnu stavku: glazbu.

Glazba koju volimo, osobito ako je energična, može u nama izazvati potpuno razbuđivanje uspavanosti, bezvoljnosti i odagnati svaku lijenost jer nas apsolutno pokreće, baš kao u poznatom spotu Davida Guette „Where them girls at“:
 

Dobra i energična glazba može nam pomoći da probijemo vlastite granice i pobijedimo sami sebe, te tako postignemo puno više od zadanog cilja. Naravno da ćemo glazbu za svoju tjelovježbu prvo birati prema vlastitom ukusu i onome što volimo slušati, ali treba razmisliti i o drugim čimbenicima poput intenziteta trčanja kojem moramo prilagoditi „beatove“, kako bismo lakše uskladili ritam trčanja. Također, treba imati na umu da je kod trčanja glazba tu da nam pomogne i da nas opusti, te učini da se osjećamo bolje i motiviranije. Ona nikako ne bi smjela biti toliko u fokusu da se zaboravimo koncentrirati na samo trčanje i tempo, te na pravilnu kontrolu disanja.

Vrlo je važno pratiti broj udaraca po minuti (BPM – beats per minute) koji bi prema savjetima stručnjaka trebao odgovarati broju napravljenih koraka osobe koja trči. Najbolja glazba je ona uz koju kod trčanja napravimo između 120 i 140 BPM

Ako ste zagriženi trkač ili trčite samo kako biste održali kondiciju i stekli rutinu kod vježbanja, a sva glazba koju pritom puštate postala vam je dosadna, mi vam donosimo listu pjesama koja će savršeno podignuti vaše raspoloženje i volju za tjelovježbom.
Pitbull - Give Me Everything (Audio) ft. Ne-Yo, Afrojack, Nayer

1/14
 
Komentari
+2
 
valen-cia72
  • 22.10.2018 9:20:02
  • Bodova: 52306
  • Prijavi
Ja sam apsolutno protiv držanja slušalica na ušima dok smo negdje vani. Kao zdravstveni djelatnik puno puta sam se uvjerila kako je to opasno jer budemo nesvjesni opasnosti oko sebe. Tko ima volju ne treba mu glazba pogotovo dok trči negdje vani.
vmarina
  • 22.10.2018 7:50:44
  • Bodova: 50708
  • Prijavi
Kako početi...