Oborena tri rekorda staze na utrci „VOLIM TRČANJE“

Oborena tri rekorda staze na utrci „VOLIM TRČANJE“

Održana 2. kros utrka "Volim trčanje" na savskom nasipu kod Boćarskog doma

Društvo športske rekreacije ''Aktivan život'' uz pokroviteljstvo Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i tvrtke ADIDAS Croatia, organiziralo je 2. kros utrku "Volim trčanje" na savskom nasipu kod Boćarskog doma u Zagrebu.

Organizatore je i vrijeme napokon poslužilo, pa je na utrci sudjelovao čak 451 natjecatelj. Utrka je bila podijeljena u četiri dijela: Baby maraton, DM dječji maraton, Utrka građana i Natjecateljska utrka, a sudjelovali su uistinu svi – najmlađi natjecatelj je imao godinu dana, a najstariji čak 72 godine! Cjelokupan prihod prikupljen od startnina za utrku građana darovan je Zakladi Ana Rukavina, a svi oni koji su dodatno željeli donirati Zakladu učinili su to direktno na štandu Zaklade.

I sami natjecatelji su bili iznimno dobro raspoloženi, tako da su danas oborena čak tri rekorda staze. Prvo je Marija Vrajić oborila rekord staze od 5 kilometara s vremenom 17:49, da bi zatim Murić Goran oborio rekord na 11 kilometara u vremenu od 40:59 te Lisa Stublić, državna rekorderka u polumaratonu, u ženskoj utrci na 11 km s rezultatom 43:30. Rekordere je sponzor utrke tvrtka adidas Croatia nagradila s adidas tenisicama za trčanje. U utrci DM dječji maraton najbrža je bila Leščić Karmela.


Sudionici i pobjednici utrka dobili su razne poklone: medalje, majice, sportsku opremu za trčanje i kupone za besplatne masaže, a organizator je pripremio i mnoštvo popratnih sadržaja za sudionike i gledatelje: nagradnu tombolu, te druženje uz DJ-a.

Utrku su svojim dolaskom i sudjelovanjem podržali i i mnogi uspješni sportaši i javne osobe: Mario Mlinarić, pobjednik Farme i Guinnessov rekorder; Dejan Patrčević, PRO Ironman; Marija Vrajić, naša najbolja ultramaratonka i žena s najboljim hrvatskim vremenom u maratonu 2008. godine; Drago Paripović, državni rekorder u maratonu i polumaratonu, te mnogi drugi.

Udruga Društvo športske rekreacije Aktivan život osnovana je s ciljem promicanja zdravoga i aktivnoga načina života koji pojedincima omogućava da unaprijede svoje zdravlje. Kroz svoj rad, udruga želi potaknuti pojedinca na mijenjanje (loših) životnih navika, te ga potaknuti na KRETANJE. Više o udruzi možete pronaći na adresi www.aktivan-zivot.hr.

 
Komentari
+2
 
zaks
  • 26.6.2009 15:39:19
  • Bodova: 926
  • Prijavi
čestitke pobjednicima :)