Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mario Valentić predstavio multifunkcionalnu Power Plate® spravu

Mario Valentić predstavio multifunkcionalnu Power Plate® spravu

Prvi izbor za tjelesnu aktivnost, rekreaciju i rehabilitaciju

Na predstavljanju nove Power Plate sprave u zagrebačkom hotelu Westin okupio se veliki brojnih poznatih osoba iz hrvatskog gospodarstva, liječnika i sportaša što pokazuje da vježbanje postaje sve popularnije.

Predstavljajući novu Power Plate pro6® spravu, Mario Valentić demonstrirao je niz vježbi za optimalnu tjelesnu kondiciju, te pokazao kako na najbolji način brzo i uspješno pripremiti mišiće za nadolazeću skijašku sezonu. Osobna iskustva o korištenju Power Plate-a pri ostvarenju vrhunskih sportskih rezultata iznio je i Gordan Kožulj.

Laila Perić, direktorica tvrtke Laper, ekskluzivnog zastupnika za Power Plate®, istaknula je zadovoljstvo što je u posljednjih nekoliko godina Power Plate stekao brojne poklonike u Hrvatskoj. Novi model Power Plate-a pro6® predstavljen je neposredno prije ljeta u londonskom Harrodsu, a već sada i u Hrvatskoj. Dodala je da osim kućnog korištenja za osobnu tjelovježbu, spravu uvelike koriste mnoge zdravstvene ustanove za rehabilitaciju pacijenata te fitnes centri za kondicijsku pripremu svojih klijenata. „Pozitivna iskustva korisnika Power Plate-a potvrđuje i medicinski certifikat (MDD) koji je validirao rezultate 25 neovisnih istraživanja koja upućuju na blagodatni učinak sprave na ljudski organizam“, istaknula je Perić. Najveći pomaci uočeni su u jačanju muskulature, poboljšanju kardiovaskularne funkcije, mršavljenju, smanjenju boli, poboljšanju ravnoteže i smanjenju celulita.

Prezentaciju vibracijskog treninga na pro6® spravi vodio je Mario Valentić, profesor kineziologije i fitnes instruktor, s Margaretom Kranjčević, profesoricom kineziologije i certificiranom Power Plate instruktoricom i Margaretom Jakovac, najboljom hrvatskom sinkroniziranom plivačicom i certificiranom osobnom trenericom. Tijekom demonstracije pokazali su kako konačno postoji način da se kvalitetan trening uspije ugurati u pretrpani dnevni raspored. Štoviše, brojnim vježbama pokazali su zašto je Power Plate koristan kako u vrhunskom treningu sportaša tako i u procesu rehabilitacije pacijenata od ozljeda.
„Izvodeći vježbu na nestabilnoj podlozi kao što je platforma Power Plate-a, imamo snažan neurološki podražaj. Vibracijama sprave aktivira se čak 97% mišićnih vlakana, dok ih se kod klasičnog treninga aktivira maksimalno 47%. Ovako velikim udjelom angažiranih mišićnih vlakana utječemo na eksplozivnost kod zdravih vježbača, ali i na brzi oporavak kod onih koji su u rehabilitaciji od ozljeda“, rekao je Valentić. Prezentacijom više vježbi demonstrirano je kako izborom vježbi te odabirom postavki za frekvenciju i amplitudu, trening možemo prilagoditi svakoj kategoriji vježbača.


Tamara Ecclestone predstavlja novi Power Plate

„Početnicima se vježbanje preporuča dva puta tjedno na najnižim frekvencijama, pritom se broj treninga povećava na tri puta tjedno, a poslije ovisi o individualnim potrebama. U prosjeku trening traje oko pola sata. Power plate spravu mogu koristiti ljudi od 16 do 85 godina, znači ograničenja kod životne dobi stvarno nema osim ako osoba ima nekakva stanja, tj. kontraindikacije koje su spomenute u ispitivanjima. Koristi se u rehabilitaciji za oporavak od različitih ozljeda, ali prije vježbanja se mora uzeti u obzir o kojoj se bolesti radi da se utvrdi točno stanje“, rekla je Margareta Jakovac.

Osobna iskustva o korištenju Power Plate-a prilikom priprema za Olimpijske igre iznio je Gordan Kožulj. Tijekom trenažnog perioda u SAD-u grupa ponajboljih svjetskih plivača okupljenih oko američkog trenera Mikea Bottoma redovito je koristila Power Plate.  Kako Gordan objašnjava, sprava je bila ključna nadogradnja na redoviti kondicijski trening što je dodatno poboljšalo njihovu konkurentnost i nivo ostvarenih rezultata. „S obzirom da nam se bliži skijaška sezona, Power Plate je super za pripremu za skijanje i za prevenciju od ozljeda u skijanju“, dodao je Kožulj.

Power Plate spravu koriste Serena Williams, Rafael Nadal, Madonna, Cher, Clint Eastwood, Heidi Klum, Wayne Rooney, Julia Roberts, George Clooney, Brad Pitt, Sean Connery, Monica Belluci, Amy Winehouse, Vladimir Klitschko i mnoge druge poznate osobe iz svijeta glazbe, televizije, filma, mode i sporta.

Tajana Tretnjak

 
Komentari
+2