Evo zašto je zagrijavanje prije treninga važno

Evo zašto je zagrijavanje prije treninga važno© www.profimedia.hr

Samo 10 minuta razgibavanja prije treninga ima brojne prednosti

Sigurno si već više puta čula da je razgibavanje prije treniranja obavezno, no jesi li se ikada upitala zašto? Navika razgibavanja prije svakog treninga je jako dobra za održavanje zdravlja uma i tijela. Razgibavanjem nećeš sagorjeti kalorije i istopiti kilograme, ali ćeš učiniti nešto jako bitno za svoje zdravlje. 
Preskakanje razgibavanja je primamljivo, posebno kada nemaš puno vremena na raspolaganju, no nemoj zaboraviti da time riskiraš brojne ozljede i istegnuća. Postoji više dobrih razloga zašto profesionalci posvećuju puno vremena i pažnje razgibavanju. No, ako smatraš da razgibavanje umara tvoje tijelo, vjerojatno radiš nešto pogrešno ili previše razmišljaš o tome što radiš.

Izbjegavanje zagrijavanja te dovodi do nazadovanja i u samom treniranju. To je jedan od razloga zašto je zagrijavanje toliko bitno, a u nastavku ti donosimo i druge.
 
1. Priprema

Zagrijavanje priprema tvoje srce, pluća i ostale mišiće na napor koji dolazi treniranjem. Također osigurava dobru pripremu krvnih žila i srca, odnosno osigurava pripremljenost tijela na visoke potrebe za kisikom i krvi. Zagrijavanjem također pripremaš svoje mišiće na napor koji dolazi sa zahtjevnim vježbama.
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2