Do ljeta nova silueta: Vježbaj uz ove slavne trenerice pilatesa

Do ljeta nova silueta: Vježbaj uz ove slavne trenerice pilatesa© YouTube/Tory Rivera/Lottie Murphy/Robin Long

Sve što trebaš za savršeno tijelo su dobra volja, prostirka i veza za internet

Pilates je već desetljećima jedna od popularnijih tehnika definiranja tijela i učvršćivanja mišića. Slična je jogi, no i u mnogočemu različita, a osmislio ju je 20-ih godina prošlog stoljeća njemački fizioterapeut  Joseph H. Pilates koji je radio s balerinama.
 
Za razliku od joge, pilates nema duhovni aspekt, riječ je o potpuno tjelesnoj disciplini koja se bazira na dahu i izdržaju, a naglasak stavlja na pravilnu posturu te kombinira vježbe snage i istezanja. Rezultat su vretenasti mišići, zdravo i skladno tijelo, savršeno držanje i izostanak ozljeda. 


(FOTO: Pexels)

Iako izgledaju kao nezahtjevne jer se u pilatesu ne skače, vježbe koje se izvode tijekom treninga nisu uopće lagane. Jamčimo ti da ćeš se dobro oznojiti i umoriti.

Odlična je stvar što ti za trening pilatesa ne treba ništa osim prostirke i udobne odjeće te internetske veze i eventualno lopte, ako se odlučiš trenirati od kuće uz neku od najpopularnijih youtube trenerica pilatesa. One svoje treninge objavljuju na dnevnoj ili tjednoj bazi, a traju od deset do 60 minuta. Upoznaj ih i izaberi sebi najbolju.

 
Casey Ho

Kreatorica je POP Pilatesa - pilatesa obogaćenog ritmom i pokretima nalik plesu tijekom kojih ćeš se dobro oznojiti i podići otkucaje srca, odnosno odraditi i kardio trening. Cassey na svom kanalu Blogilates objavljuje i 30-dnevne izazove koji će te dodatno potaknuti na vježbanje i olakšati ti stvaranje ove zdrave navike. 

 
1/8
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2