Allianz Zagorje Trekk 2016.

15 fotografija

Utrka po zagorskim bregima s uživanjem u lokalnim specijalitetima.

Nije nam baš uobičajeno pratiti ovakva događanja, no kako rekreativno s vremena na vrijeme  prošećemo po planinskim stazama obližnjeg gorja po Hrvatskoj, odlučili smo prihvatiti poziv i uključiti se u naš prvi  trek - Allianz Zagorje Trekk.

Za vas koji niste možda upoznati, najkraći opis treka je trčanje prirodom kao kombinacija orijentacijskog  i planinskog trčanja gdje se zadanim (ili slobodnim, ovisno o utrci) redoslijedom obilaze kontrolne točke da bi se u određenom vremenu dostignuo cilj. Ovakve utrke se organiziraju diljem cijele Hrvatske, jednokratno ili redovno, poput Zagorje Trekka kojemu je ovo bilo šesto izdanje.

Odlična stvar kod ovakvog tipa natjecanja je da ne morate biti u sjajnoj fizičkoj kondiciji ili imati ogromne apetite za rezultatima. Mi smo se jednostavno prijavili i cijeli trekk prehodali, dakle prošli bez trčanja, te smo na kraju u zadanom vremenu uspjeli i stići na cilj.

Ono najbitnije je da smo se kroz 25 km hoda nauživali ljepota Hrvatskog  zagorja i to po mjestima u kojima nikada nismo bili, ostvarili nova poznanstva, uživali u lokalnim specijalitetima i gostoprimstvu domaćina po kontrolnim točkama – točnije klijetima u kojima su domaćini i ostali volonteri dočekivali trekkere okrjepom.

Svima vama koji većinu radnog dana prosjedite u nekakvim uredima, odnosno imate nezdrav radni život,  ovakav način rekreacije je ono što bismo toplo preporučili. Bar za početak prošećite po obližnjem parku ili okolnim brdima i pročavrljajte s lokalnim stanovništvom. Zdravlje nam je svima ipak najvažnije.

 
 
Komentari
+2
 
lejdi
  • 8.2.2016 17:29:50
  • Bodova: 23521
  • Prijavi
I ja bih vrlo rado. Mislim da bih po Zagorskim bregima skakutala ko divokoza
mikica61
  • 8.2.2016 16:29:52
  • Bodova: 126525
  • Prijavi
25 km i nije tako puno