Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

7 jednostavnih vježbi za ravan i zategnut trbuh – bez trbušnjaka!

7 jednostavnih vježbi za ravan i zategnut trbuh – bez trbušnjaka!© Pexels

Osim zatezanja trbuha, ovim vježbama poboljšat ćeš svoj držanje, i olakšati obavljanje svakodnevnih poslova

Postoji puno odličnih vježbi za zatezanje mišića trbušnog područja - a koje nisu klasični trbučnjaci ili varijacije na tu vježbu! Oslanjati se samo na trbušnjake kako bi smanjila opseg svo struka je jednako korisno kao i da samo razmišljaš o tome da ti se trbuh smanji. U stvari, ako želiš seksi, zategnut trbuh, trbušnjaci su uvelike precijenjeni. Zašto? Jer oni djeluju na samo malen dio mišića, a zanemaruju sve ostalo. Kako bi postigla rezultate, trebaš poraditi na svojim "core" mišićima, odnosno skupini mišića oko područja trupa i zdjelice. Oni pružaju stabilizaciju i potporu našem tijelu, sastoje se od skupine trbušnih i leđnih mišića, i neophodni su za rotaciju tijela i gotovo sve pokrete trupa.

Ovim vježbama poboljšat ćeš svoj držanje, i olakšati obavljanje svakodnevnih poslova – nošenje teških vrećica, čišćenje... A trbuh će ti izgledati bolje i zategnutije nego ikad!

Vježbe koje slijede angažiraju tvoju cijelu “jezgru”, napravi dva ili tri seta svake vježbe (osam do deset ponavljanja), dva ili tri puta tjedno.
 
Jednoruki iskorak


Uhvati bučicu i podigni desnu ruku, držeći lakat blizu desnog uha (a). Iskorači naprijed s lijevom nogom, spuštajući bedro sve dok ne bude paralelno s tlom (b). Odgurni se lijevim stopalom, kako bi ustala. To je jedno ponavljanje. Napravi 8-10 ponavljanja sa svakom rukom (nogom).
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2