Želiš se u svom domu osjećati poput kraljice? Ovo su najbolji feng shui trikovi za dobar protok energije

Želiš se u svom domu osjećati poput kraljice?  Ovo su najbolji feng shui trikovi za dobar protok energije© Pexels

Prema drevnom kineskom umijeću mnogo toga u našem domu može stvoriti neravnotežu i zato ti donosimo popis pomoću kojeg vrlo lako možeš unijeti mir u svoj dom

Proteklih mjeseci puno vremena smo proveli u svojim domovima i shvatili koliko je važno da nam je lijepo i ugodno. U užurbanoj svakodnevici često ne primjećujemo da nam je stan pun stvari koje već godinama nemaju svoju svrhu ili da bi nam bilo ljepše da obojimo zid u neku lijepu pastelnu boju. I čini se kako su proteklih mjeseci zbog toga mnogi odučili na preuređenje. 
 
Jedna od tehnika koja nam može pomoći da uredimo dom tako da bude ugodno i mirno mjesto je i feng shui. Drevno kinesko umijeće uređenja prostora koje potiče mir i harmoniju. "U srži feng shuija i istočnjačkih tradicija liječenja sve je energija. Energija koja stoji, zaglavljena, doprinosi blokadi i razvoju bolesti, dok je otvorena, protočna energija osnova za sjajno raspoloženje i obilje svake vrste", objašnjava stručnjakinja za feng shui Dana Claudat. 


(Foto: Pixabay)

Nered je najveći razlog energetske blokade, ali nije jedini. Donosimo popis stvari koje možda imaš kod kuće, a koje zadržavaju energiju i unose nemir. Otkrit ćeš da je vrlo lako maknuti energetske blokade i nered iz svog doma.
 
Ogledala na ulazu u dom i u spavaćoj sobi

"Nemoj držati ogledalo preko puta ulaznih vrata. Ovo će odbiti ulazak dobre energije u tvoj prostor", objašnjava Patricia Lohan, autorica i feng shui stručnjakinja. Još jedno mjesto u stanu nikako nije dobro za ogledala - spavaća soba. Prema savjetima stručnjaka ljudi koji imaju probleme sa spavanjem trebali bi ukloniti zrcala iz prostora u kojem spavaju i vidjeti što se događa.


(Foto: Pexels)

"Ogledala povećavaju protok energije, a povećana energija remeti san. Dakle ovo se može brzo popraviti. Prekrij ogledala u spavaćoj sobi na nekoliko noći i provjeri kako spavaš. Ako se san poboljša, razmisli o tome da zrcala zamijeniš s nečim što voliš - posterom, slikama ili svjetiljkama. Ako moraš imati ogledalo u sobi, stavi ga na mjesto u koje ne gledaš kada ležiš u krevetu", objašnjava Amanda Gibby Peters za Mbg.
 
1/5
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2