Želiš osvježiti svoj dom? Zelena boja zidova savršen je izbor i veliki trend u svijetu interijera

Želiš osvježiti svoj dom? Zelena boja zidova savršen je izbor i veliki trend u svijetu interijera© Instagram

Raskošna i smirujuća zelena jedna je od najpopularnijih boja za uređenje interijera, a naglašava povezanost čovjeka s prirodom

U svijetu mode, ljepote, ali i interijera svaka sezona donosi neke nove trendove koje volimo prakticirati i u vlastitom životu. Kad je riječ o interijerima, trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu, a svaka godina donosi nešto novo. S obzirom na sve veću društvenu osviještenost o važnosti zaštite okoliša, i u svijetu interijera postaju sve popularniji prirodni materijali, minimalizam i nijanse koje inspiraciju pronalaze u upravo u prirodi.
 
Osim neutralnih tonova, posljednjih nekoliko sezona u uređenju doma vrlo su popularne sve nijanse plave i zelene boje, a osim raznih detalja, te su boje odličan izbor i za zidove.
 
Održivost i ekologija postaju sve veći trendovi pa ćemo tako i u svijetu interijera, dizajna i mode sve češće viđati i zelenu boju koja neodoljivo podsjeća na prirodu. Ističu se sve nijanse zelene boje – od šumski zelene pa do mističnih tamnijih nijansi. Zeleni detalji ili pak zidovi unijeti će dašak prirode u svaki dom.


Unsplash
 
Zelena boja idealan je izbor želiš li malo osvježiti svoj dom i boju zidova, a osim što djeluje vrlo svježe, također naglašava i povezanost čovjeka s prirodom – nešto čemu danas sve više težimo. Istovremeno smirujuća i raskošna zelena boja ugodna je za oko i dobro će se uklopiti u svaki prostor. Sve češće se zelena koristi i u uredima i brojnim poslovnim prostorima.


Unsplash
 
Možeš je koristiti u kuhinji, kupaonici ili dnevnom boravku jer smiruje i unosi dozu topline u dom, a dizajneri smatraju kako je prilično neutralna pa se lako može uklopiti u svaku prostoriju. Dobar je izbor i za dječju ili pak spavaću sobu. Zelenom možeš obojati sve ili pak samo jedan zid. Uz zelene zidove odlično će ići dekorativni detalji u zlatnim nijansama, kao i komadi od pletenih materijala. Također, vrlo se dobro slaže i s neutralnim tonovima.
 
Ako si u potrazi za dozom inspiracije za uređenje svog doma, u našoj fotogaleriji pogledaj neke od najljepših interijera u kojima dominira upravo zelena boja zidova.
 
Foto: Unsplash, Instagram

@fijninhuis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marian | Interieur&Styling (@fijninhuis)

1/15
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 5.8.2020 16:58:54
  • Bodova: 55086
  • Prijavi
Meni ta boja nije lijepa,pretamna je.
irija
  • 5.8.2020 15:07:10
  • Bodova: 51333
  • Prijavi
Jako volim zelenu boju.