Zanimljive i zabavne uskršnje dekoracije

Zanimljive i zabavne uskršnje dekoracije

Od aranžmana za stol do ukrasa za salvete – ove fantastične dekoracije jednostavno možete napraviti sami

Zašto biste se zabavljali samo za Božić kada to na posve drugačiji način možete ponoviti i za Uskrs? Bilo da slavite Uskrs s obitelji, prijateljima ili sami lijepo je kuću dekorirati u skladu sa sezonom. Vani se širi miris proljetnog cvijeća i buđenja prirode – zašto to onda ne biste unijeli i u svoju kuću. Mi vam donosimo nekoliko ideja kojima možete ukrasiti svoj dom, i pritom se dobro zabaviti.


Jestivo gnijezdo

Pronađite štapiće sladića (slatki korijen) ili neki drugi savitljivi bombon u dućanu. Štapiće  zagrijte u mikrovalnoj na nekih 20-ak sekundi kako bi omekšali – te ih onda isprepletite u gnijezdo. Ostavite da se ohladi i unutra smjestite nekoliko manjih obojanih pisanica.

Proljetni svjećnjak

Tako jednostavno, a tako lijepo. Ovi mali proljetni svijećnjaci bit će pravi ukras svakom uskršnjem stolu. Sve što je potrebno je čašica za rakiju, cvijet gerber, lučica, malo ukrasne trake. U čašicu s vodom smjestice gerber koji ste odrezali skoro do kraja. Oko lučice omotajte i zaljepite ukrasnu traku da lijepće izgleda. I tada sve što morate napraviti je lučicu staviti na cvijet.

Prsten za ubruse od bombončića

Kako biste napravili zanimljivo (i ukusno) prstenje za ubruse ili salvete – naprosto na tanku žicu ili gumeni konac nanizajte male bombončiće ili čokoladice u obliku malenih jaja.

Proljetna vintage kutijica
Prepuna šarenih jaja i tulipana, rutikalna kutija može postati centralni dio uskršnjeg stola. Nabavite malene teglice i u njih poslažite tulipane i jaja, a okolo postavite pravu ili ukrasnu mahovinu. Dobra je opcija i ukrasni papir u zelenoj boji koji će imitirati travu.

Kornet mrkve

Potrebne su svam boje za hranu u žutoj i crvenoj boji te gotovi korneti za sladoled. Pomiješajte žutu i crvenu boju te mješavinom kistićem premažite kornete i ostavite da se suše. Bombone i čokoladice umotajte u zeleni celofan  i stavite u kornete, da izgledaju kao lišće mrkve. Ako imate posudicu s travom, pšenicom ili čak teglicu s vlascem – zapiknite kornete u zemlju - da izgledaju kao prave mrkve.

Uskršnje teglice pune boja

Ovo se može napraviti s bilo kojom ukrasnom teglicom koja ima neko zeleno bilje u sebi. Samo se pobrinite da je riječ o lijepoj teglici koju možete staviti na stol. Ako nemate ukrasnu teglu – možete se je sami ili uz pomoć djece oslikati.

Zečić kuverte

Zeko kuverte možete napraviti kao poklon za najmlađe. Za ovo je potrebno samo malo volje, dosta papira u bijeloj i ružičastoj boji, ljepilo i malo vatice (za nos zečića). Kuverte napunite slatkišima i poklonite ih mališanima

Uskršnje drvce
Ovo drvce pastelih boja lako ćete napraviti. Potrebno vam je nekoliko golih grančica, bijeli auto lak (poslužit će i bijela tempera) te ukrasna jaja i ostale figurice. Grane obojite u bijelo te po njima povješajte sve ukrase. Ako želite prirodniji look – niti ne morate grančice bojati. Svejedno će lijepo izgledati.

Uskršnje girlande

Kao što smo rekli- zašto biste dom kitili samo za Božić – oduška si možete dati i za Uskrs. Okitite dom, između ostalog, i girlandama koje ćete izraditi uz pomoć svoje djece. To će biti zabava za sve vas. 
Komentari
+2
 
Moderator
-ela-
 • 22.4.2011 18:46:26
 • Bodova: 39986
 • Prijavi
Lijepi ukrasi ali meni se ništa neda raditi :D
-butterfly-
 • 22.4.2011 16:08:06
 • Bodova: 8013
 • Prijavi
lijepo :))
artica
 • 22.4.2011 13:52:05
 • Bodova: 12121
 • Prijavi
Slatko, pale su mi sad neke ideje na pamet... :D
svila
 • 22.4.2011 11:46:11
 • Bodova: 60929
 • Prijavi
Prekrasni su ukrasi :)