Pogreške koje trebaš izbjegavati kod uređenja novog doma

Pogreške koje trebaš izbjegavati kod uređenja novog doma© Unsplash

Izbjegni ove zamke i stvori svoj dom iz snova

Kupnja ili preuređenje novog stana ili kuće je velika stvar i svakog od nas to neizmjerno veseli. Nakon papirologije i grubljih radova, sredi ljepši dio a to je uređenje prostora.
 
Neki u tu svrhu odluče angažirati stručnjaka - dizajnera interijera i sve prepustiti njemu, no želiš li uštedjeti te sve napraviti prema svojim željama, onda je vrlo važno znati određena pravila, kao i zamke koje se mogu pojaviti dok uređuješ svoj novi prostor.
 
Uređenje interijera ima veliku ulogu u vizualnom dojmu cijelog prostora. Ljudi često griješe kod odabira namještaja ili pak biraju pogrešne boje zidova, itd. Nedostaje li ti ideja ili ne znaš odakle krenuti, inspiraciju ćeš uvijek pronaći na društvenim mrežama, a najbolji za to definitivno je Pinterest.
 

via GIPHY

Budi svjesna svog prostora i dobro razmisli o stilu uređenja koji preferiraš. Imaj na umu da kod uređenja i renovacije trebaš biti strpljiva jer se ništa ne može riješiti preko noći. Možda će ti trebati neko vrijeme da pronađeš idealne komade za svoj dom i koji će odgovarati tvom ukusu.
 
Osim dobrog izgleda, vrlo je bitno da ti prostor bude i praktičan, a neke od najvećih pogrešaka koje trebaš izbjegavati kod uređenja i dekoracije svog novog doma otkrivamo ti u nastavku.
 
Foto: Instagram, Unsplash

Biraš krive boje

Prije nego kreneš u bilo kakvo uređenje, dobro razmisli o paleti boja i nijansama koje bi voljela imati u svom prostoru. Te boje trebale bi imati nekakvu poveznicu, čak i kada je riječ o različitim prostorijama jer ćeš jedino tako imati skladan dom. Najprije razmisli o boji zidova, a zatim i o tome kakav namještaj i podove želiš imati i hoće li se sve to uklapati jedno s drugim. Voliš li boje, ne moraš igrati na sigurno i sve staviti u bijelo. Potraži inspiraciju, budi kreativna i usudi se malo eksperimentirati, samo pripazi da ti sve bude u harmoniji i skladu.
 

 
 
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 15.2.2020 14:57:24
  • Bodova: 23795
  • Prijavi
Korisni savijeti. taman se spremam ne uređenje kupaone i dnevne sobe, tako da su savijeti baš dobro došli.