Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Opremite trendovski dnevni boravak

Opremite trendovski dnevni boravak

Moderna koncepcija dnevnog boravka otvara mogućnosti za ispunjavanje različitih želja i potreba

Dnevni boravak je površinski najveći dio stambenog prostora u kome se redovito druže i odmaraju članovi obitelji te okupljaju gosti. Upravo iz tih razloga, ovaj se prostor češće od ostalih, preuređuje i oprema u skladu s trendovima, koji naglasak stavljaju na udobnost i komfor.

Najnoviji trendovi u opremanju dnevnih boravaka nikako ne zanemaruju osnovnu funkciju i namjenu ovog prostora. Vizualni dojam i udobnost elemenata garantiraju ugodne trenutke u druženju s obitelji i prijateljima. Osim toga, najnoviji trendovi imaju sluha i za sve one kojima nedostaje prostora za pohranjivanje stvari, pa osim udobnosti nude i povećanu funkcionalnost.

Sjedeće garniture su sastavljene iz više komada te tako mobilne i  prilagodljive prostoru. Osim toga, zadovoljavaju i sve tjelesne zahtjeve svojih korisnika, jer omogućavaju jednostavnu transformaciju iz sjedeće u ležeću ili poluležeću garnituru. Nagib naslona kao i jastuci koji oblikuju i određuju način sjedenja postaju pomični i tako prilagodljivi stvarnim potrebama korisnika. U većim prostorima se obavezno preporučuju velike garniture čija se stvarna dimenzija ublažava upotrebom bijele boje, koja je i dalje apsolutni hit. Bijela se dodatno naglašava upotrebom jastučića intenzivnih boja poput ružičaste, narančaste, crvene, žute, crne...

Osnovna garnitura za sjedenje je u prostoru nadopunjena foteljama, polufoteljama ili ležaljkama, naglašenih oblika, dimenzija ili boja, koje stilski i oblikovno mogu biti potpuno različite od ostalih elemenata.

Funkcionalno odvajanje pojedinih grupa dnevnog boravka se izvodi transparentnim policama, koje diskretno dijele i obogaćuju prostor svojim strukturama, načinima propuštanja dnevne svjetlosti i atraktivnim mogućnostima osvjetljenja ugradbenom rasvjetom. Police mogu služiti i za odlaganje knjiga, postavljanje ukrasnih predmeta i sobnih biljaka.

Regali, koje nude najnoviji trendovi, su vrlo raznovrsni – od minimalističkih s egzibicionističkim led osvjetljenjima, mobilnim i zaokretnim panelima za postavljenje velike plazme ili LCD-a do principijelno vrlo sličnih onima iz 80-tih godina prošlog stoljeća, koji su stvarali mnoštvo prostora za odlaganje različitih predmeta te tako bili spasonosno rješenje za manje stanove. Moderna verzija nekoć popularnih regala i danas je odlično rješenje za sve one kojima kronično nedostaju ormari, a žele slijediti najnovije trendove.

Imperativna boja regala je i dalje bijela, ali se uz nju nameću i materijali s izrazito vidljivom strukturom drveta, koja oplemenjuje bjelinu elemenata. Uz ove materijale, dominantno u prostoru postaje staklo koje se koristi za izradu polica kao i komoda, koje mogu biti i u izvedbi ogledalima. Iako nepraktični za održavanje, pogotovo za obitelji s malom djecom, oni koji odaberu ovakve elemente sigurno neće pogriješiti – transparentnost i elegancija staklenih elemenata u prostoru uvijek je dojmljiva!

Kompletan ugođaj dnevnog boravka začinit će ogromni lusteri te stojeće i stolne lampe. Pri odabiru dimenzije zasigurno ne možete pogriješiti – što veće to bolje!

Moderna koncepcija dnevnog boravka otvara mogućnosti za ispunjavanje najrazličitijih želja i potreba, zadovoljavanje svih estetskih i funkcionalnih kriterija te stvaranje individualnih ugođaja po mjeri svakog pojedinca.


Monika Galović Dumendžić, arhitekt
www.interijerNET.hr
 
Komentari
+2
 
zaks
 • 6.6.2009 9:27:56
 • Bodova: 926
 • Prijavi
ova roza ležaljka mi je totalno cool..
ciciko
 • 2.6.2009 18:29:09
 • Bodova: 3641
 • Prijavi
super......
mallena5949
 • 2.6.2009 17:31:10
 • Bodova: 1076
 • Prijavi
Fascinantno uređeni boravci, sviđaju mi se, ali osobno više volim kupiti namještaj koji stvara dojam "toplog doma", dakle nešto moderno, ali prije svega da je udobno meni i mojima u svakodnevnom životu. Ne volim strepiti nad stvarima i osjećati se doma kao u muzeju gdje moraš paziti na svaku stvarčicu. Inače, stvari su za 5, nema sumnje.
cccc5135
 • 2.6.2009 15:45:02
 • Bodova: 966
 • Prijavi
jedino ova ljubičasta fotelja bi našla put u moj dom...
suzy-
 • 2.6.2009 13:39:29
 • Bodova: 2596
 • Prijavi
baš mi se sviđa prva i četvrta varijanta...