Nemoj pretjerati: Dizajneri ističu pet pravila skandinavskog dizajna koje ne treba slijediti

Nemoj pretjerati: Dizajneri ističu pet pravila skandinavskog dizajna koje ne treba slijediti© Pexels

Obožavamo skandinavsku jednostavnost u uređenju interijera, ali kao i u svemu možemo pretjerati i stvoriti hladan i sterilan prostor

Primamljivo je slijediti trendove koji vladaju u uređenju interijera pogotovo danas kada se ti trendovi lako šire društvenim mrežama. Međutim, kao i sve drugo, moguće je pretjerati i "previše urediti" dom u nekom stilu. Uzmimo, na primjer, skandinavsku estetiku koja je barem deset godina glavni stup u globalnom uređenju interijera. Ovaj stil ima niz pozitivnih aspekata - minimalan, moderan i čistih linija, a istovremeno ugodan. Namještaj koji naglašava prirodne elemente - kožu i drvo, a boje su lagane i svježe. Uz sve ove elemente vrlo je lako urediti dom u ovom stilu, a zbog svoje jednostavnosti neće nam dosaditi.
Iako se čini da je ovaj stil sa sjevera bezvremenski, ipak je moguće pretjerati s njim. Nekoliko dizajnera je objasnilo što treba izbjegavati prilikom kupovine namještaja u ovom stilu kako ne bismo požalili za pet ili deset godina. Evo što kažu da treba izbjegavati.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by my scandinavian home (@myscandinavianhome) on


Ekstremni minimalizam

Za skandinavski dizajn koji se sastoji od drva i često spartanskih boja možemo definitivno reći da je minimalistički. Ako se previše oslonimo na ovaj stil, ostavit ćemo većinu površina golo brišući sve znakove naših osobnih stvari. Prostorije tako mogu biti pomalo hladne, trome i bez živosti.

"Može biti teško slijediti skandinavski trend, a da dom ne učinimo previše običnim i nezanimljivim. Ostanite u trendu, ali dodajte malo osobnosti s crno-bijelim detaljima ili šarenim uokvirenim teksturama", kaže dizajnerica Courtney McLeod za Apartmenttherapy. Na primjer, zanimljiv tepih s uzorcima može oživjeti svaku prostoriju.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) on

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2