Imamo odlične ideje kako u domu stvoriti ugodan kutak za čitanje

Imamo odlične ideje kako u domu stvoriti ugodan kutak za čitanje© Instagram/Unsplash

Čitanje je idealna jesenska aktivnost, a bit će ti još draža ako u domu stvoriš udobno i toplo mjesto samo za to

Užurbani dani provedeni izvan doma su iza nas. Kako se temperature polako spuštaju, sve više slobodnog vremena provodimo u udobnosti doma. Mnogima najdraža aktivnost za to vrijeme je čitanje. Knjige nas mogu odvesti u čaroban svijet mašte, a još ćemo se lakše prepustiti ako se nalazimo u ugodnoj atmosferi. 
  

Ako si ljubiteljica čitanja, ali ne činiš to dovoljno često kao što bi htjela, najbolji savjet kako se motivirati je tako da stvoriš kutak za čitanje. Takav udoban kutak koristi samo za opuštanje uz knjigu i ispijanje toplog čaja ili kave. No to ne treba biti bilo koji kutak doma nego uređeno mjesto posebne atmosfere.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Judith (@judy_reads_books) on


Postoji nekoliko stvari na koje moraš misliti kada stvaraš takvo mjesto u domu. Imperativ je svakako dobra atmosfera, ali i 'tehnički' detalji poput kvalitetnog osvjetljenja koje će ti pomoći sačuvati vid i smanjiti naprezanje očiju. Istražile smo što je to sve potrebno za udobno mjesto za čitanje i kako pomoću sitnica stvoriti potpuno drugačiju atmosferu

Na tebi je samo da odabereš svoje sljedeće štivo i prepustiš se užitku čitanja u svom novom omiljenom kutku doma. 

  
Odaberi meke materijale

Udobna fotelja, jastuk i dekica potpuno će te opustiti i moći ćeš se skroz prepustiti događajima u knjizi. Odlična je ideja na fotelju staviti umjetno krzno ili čupavi jastuk koji će te ujedno i grijati. Također, bez dobre dekice ništa, pa tako ni udoban kutak za čitanje. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zizzy ????| Decor • Garden • DIY (@zizzysnest) on

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2