Feng shui savjeti za bolji i kvalitetniji san

Feng shui savjeti za bolji i kvalitetniji san© Unsplash

Neka ti spavaća soba postane utočište i oaza mira

Vjerojatno si već čula za Feng shui - drevnu kinesku vještinu o uređenju prostora i življenja. Feng shui govori o tome kako bismo trebali urediti svoj dom i način života te ostvariti ravnotežu u prostoru i potaknuti rast pozitivne energije. Svrha ove discipline je ostvarenje ravnoteže između različitih enerija radi postizanja sklada i hramonije.
 
Prema vjerovanjima Feng shuija, svaka bi prostorija u domu trebala biti uređena prema određenim pravilima.
 
Imaš li problema s lošim snom i nesanicom, isprobaj neke od Feng shui savjeta vezanih uz uređenje spavaće sobe. Kako tvrde Feng shui stručnjaci, predmeti kojima smo okruženi u spavaćoj sobi mogu utjecati na nas i na našu svijest, baš kao i sam raspored namještaja i svih ostalih dodataka u prostoriji. Iz tog razloga, vrlo je važno posvetiti malo više pozornosti uređenju sobe kako bi se ostvarili harmonija i sklad.
 
Uredi prostor svoje spavaće sobe prema ovim principima i možda upravo ova prostorija postane tvoje glavno utočište i oaza mira. Pitaš se kako? Neke od najboljih Feng shui savjeta za uređenje spavaće sobe otkrivamo ti u nastavku.  


 
U spavaćoj sobi moraju vladati mir i usredotočenost

Spavaća soba je mjesto za odmor i romantiku pa bi i stvari u toj prostoriji trebal na neki način to odražavati. Energija u domu ima izravan utjecaj na nas, a svaka soba predstavlja neki drugačiji aspekt. Tako bi spavaća soba trebala sadržavati samo one stvari i detalje koji se odnose na spavanjem, opuštanje i odnos s partnerom. Feng shui stručnjaci tvrde kako bi se vjerske relikvije poput križa ili pak ukrasa Bude trebale držati izvan spavaće sobe.

 
 
 
1/9
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 5.3.2019 10:34:26
  • Bodova: 50767
  • Prijavi
Dobro.
irija
  • 5.3.2019 9:57:10
  • Bodova: 49691
  • Prijavi
Tako je u spavačoj sobi mora vladati mir i red.Ona je za opuštanje i miran san,a ne za rad.I ne treba pretjerivati sa stvarima i nekakvim predmetima da bude prenatrpana sa nepotrebnim predmetima.