Feng Shui: Ovim stvarima nije mjesto u tvom domu

Feng Shui: Ovim stvarima nije mjesto u tvom domu© Unsplash

Feng shui stručnjaci otkrivaju koje stvari u domu treba izbjegavati

Za feng shui si zasigurno već čula. Riječ je o drevnoj kineskoj vještini o uređenju prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem boravimo. Postoje određena feng shui pravila i principi prema kojima bismo trebali urediti svoj dom želimo li privuči pozitivnu energiju te osigurati sretan život.
 
Smisao ove kineske vještine je ostvarenje balansa između različitih energija u prostoru radi postizanja sklada i harmonije.
 
Prema ovom vjerovanju, poželjne su svijetle boje, prozračnost te dovoljno zelenila, dok se smatra da je nered veliki blokator energije. Osim toga, postoje i određene stvari koje ne bismo trebali držati u svom domu jer donose lošu energiju. U nastavku otkrivamo koje bi stvari u prostoru trebalo izbjegavati prema feng shuiju.

 
 Foto: Unsplash

Ulazi: ogledala

Feng shui stručnjaci kažu kako na ulazu u kuću/stan nikako ne bismo trebali držati ogledala jer ona odbijaju svu dobru energiju dok ulazimo u prostor. Osim u hodniku, ogledala se ne preporučaju niti u spavaćoj sobi jer mogu ometati san s obzirom na to da povećavaju tok energije.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli DLUX Design & Co. (@dluxdesignandco)

1/4
 
Komentari
+2
 
merida
  • 20.4.2019 17:58:51
  • Bodova: 23242
  • Prijavi
Uvijek mi od crvene kuhinje pada mrak na oči. Baš ne volim ništa crveno u kući ili stanu. Drlog ispod kreveta je pravo leglo prašine i svega što proizlazi iz nje.....