David Bowie i Pierre Cardin kao inspiracija za bezvremensku kolekciju namještaja

David Bowie i Pierre Cardin kao inspiracija za bezvremensku kolekciju namještaja© Maisondada

Kolekcija namještaja inspirirana je jaknom Pierrea Cardina koju je David Bowie nosio u spotu za poznatu pjesmu 'Space Oddity'

Što povezuje glazbenika Davida Bowieja i modnog dizajnera Pierrea Cardina? Osim što su obojica veliki umjetnici, zajedno su surađivali i na 'Space Oddity' - albumu i istoimenoj pjesmi pokojnog glazbenika. Naime, spot pjesme prikazuje Bowieja kao bojnika Toma u svemirskoj odjeći koju je dizajnirao Cardin. 
 

Da su obojica među rijetkim umjetnicima čije su 'kreacije' uvijek suvremene jer su imune na trendove, dokazuje i nova kolekcija namještaja kineskog brenda Maisondada, koja uključuje sofu, fotelju i tabure, a koja je dobila ime upravo po liku iz pjesme 'Space Oddity' - Major Tom
 

Iza kolekcije stoji dizajner Thomas Dariel kojeg je inspirirala davna suradnja ovih umjetnika, te je igrom boja kreirao namještaj koji izgleda kao da 'nosi jaknu'.  

Cijela kolekcija dolazi u nekoliko boja, a iako cijena nije poznata - svakako je upečatljiva i baš poput Bowieja i Cardina - bezvremenska. Kao što piše na službenoj stranici kineskog brenda, 'i više od 50 godina nakon slijetanja na Mjesec, još uvijek gledamo u zvijezde', a sve zahvaljujući glazbenom velikanu Davidu Bowieju i njegovom albumu 'Space Oddity'. 

 
Komentari
+2
 
marija12369
  • 29.1.2020 12:40:47
  • Bodova: 16882
  • Prijavi
Savršene foteljice za nekog malog psića da se lijepo sklupča u njima.
tikica-
  • 29.1.2020 12:15:18
  • Bodova: 50273
  • Prijavi
Ovaj namještaj kao da je izašao iz crtića "A je to."