Boje u domu i njihovo značenje

Boje u domu i njihovo značenje

Svaka boja ima svoje značenje

Jeste li ikad razmišljali o bojama u svom domu i emocijama koje one izazivaju u vama? Svaka boja zapravo zrači posebnom vibrom koje mogu utjecati na nas. Stoga je vrlo važno da prilikom uređenja doma u obzir uzmete boje i njihovo značenje. 

1. Žuta

Žuta je vesela i optimistična boja a tako utječe i na ljude. Budi pozitivne emocije i odiše dobrim raspoloženjem. Osjećate li se loše i depresivno, žuta će vas svakako oraspoložiti. U žuto možete obojiti zidove kuhinje, dnevne ili pak radne sobe, izbor je na vama. Također, prostorije, poput kupaonice, možete ukrasiti žutim detaljima. Odmah ćete se osjećati veselije i ljepše.


 

2. Crvena

Crvena je boja strasti i romantike i odličan je izbor za spavaću sobu. Također, budi osjećaje bliskosti i topline. Crvenu odaberite za prostorije u kojima provodite vrijeme s ljudima koje volite. Ipak, kako je crvena izrazito snažna boja pazite da ne pretjerate s njenom upotrebom u domu.


 

3. Plava

Plavu je boju najbolje odabrati za prostorije u kojima želite imati mir i spokoj. Djeluje smirujuće jer nas podsjeća na vodu. Također, plava se učestalo koristi u uredima jer potiče produktivnost i smanjuje napetost.4. Zelena

Zelena boja povezuje se sa zemljom i otvorenim prostorima. Dobar je izbor za one koji nemaju vremena provoditi mnogo vremena u prirodi. Također, zelena se povezuje s liječenjem i dobrim zdravljem. Dobro ju je odabrati za prostoriju u kojoj vježbate ili radite jogu.
  
5. Bijela

Bijela je lijepa boja, ali ako ju koristite previše može izgledati hladno i sterilno. Stoga ju je najbolje kombinirati s drugim bojama. Bijela odaje svježinu i čistoću, ali da biste postigli ravnotežu i uklonili neugodnu vibru najbolje je da uz bijelu koristite i druge boje u svom domu.
 


 
6. Crna

Crna odražava snagu, ali s obzirom na to da je riječ o neutralnoj boji, potrebno ju je kombinirati s drugim, malo življim, bojama. Crna je bezvremenska i lijepo odgovara uz većinu drugih boja, tako da praktički nema ograničenja. Jedino je pravilo da ne smijete pretjerivati. 


 

7. Ljubičasta

Ljubičasta je boja koja će dobro funkcionirati u spavaćoj sobi, a povezuje se s romantikom i razigranošću. Samo dobro razmislite s kojim bojama ćete ju kombinirati jer ne ide uz sve. 


 
Postoji mnogo različitih boja koje možete koristiti u svom domu, a svaka od njih ima drugačiju vibru. Koje su vaše najdraže boje za ukrašavanje životnog prostora? 
 
Izvor i foto: diy.allwomenstalk.com
 
Komentari
+2
 
valentinak
  • 4.2.2015 10:22:00
  • Bodova: 692
  • Prijavi
Obožavam zelenu i ljubičastu.
msamarzija94
  • 15.9.2014 19:55:30
  • Bodova: 1536
  • Prijavi
Moja soba je prljavo-roza u kombinaciji sa bež bojom. Izgleda umirujuće i nježno.