Blagdansko ukrašavanje doma

4 fotografije

Blagdansko vrijeme donosi posebne ugođaje i atmosferu, koji se osjećaju kako u domovima tako i na ulicama.

 

Prigodne dekoracije naglašavaju adventske, božićne i novogodišnje dane, koji mnogi s nestrpljenjem iščekuju čitave godine.

Ukoliko još niste započeli s pripremanjem blagdanskih dekoracija, pravo je vrijeme da započnete!

Među ovogodišnjim trendovima sigurno ćete pronaći rješenje, koje će se savršeno uklopiti u interijer vašeg doma. Pažljivo odabrane dekoracije ističu blagdansku atmosferu na profinjen i elegantan način. Ovisno o ukusu, odaberite jednobojne ili višebojne ukrase, koji moraju biti u skladu s ostalim elementima prostora u koji se postavljaju.


Bijela boja je i dalje popularna u opremanju interijera, pa je tako jedna od vodećih u ovogodišnjim trendovima blagdanskog ukrašavanja. Bijeli ukrasi i bijele lampice su svečani i decentni, idealni za moderne minimalističke interijere, jer ne zahtjevaju glamurozne dekoracije, koje bi dominirale prostorom. Minimalistički dizajn prihvaća blagdanske dekoracije koje će se stopiti s postojećim uređenjem i skladno doprinositi svečanom ugođaju.
 

  

Osim bijele, možete se odlučiti i za druge jednobojne kombinacije. Crvene, plave, zelene, srebrne ili zlatne dekoracije mogu elegantno ukrašavati prostor u kombinaciji s lampicama iste boje. Odabirom jednobojnih dekoracija ne možete pogriješiti, važno je samo uskladiti boju s postojećim bojama u interijeru tj. težiti tome da se ugodno stope.
 


Za sve one koji vole kolorit, trendovi su predvidjeli nekoliko popularnih kombinacija. Jedna od njih je crveno bijela, koja je osobito efektna pri dekoriranju blagdanskog stola. Crvena se efektno dopunjava sa srebrnom ili zlatnom, koje stvaraju glamuroznije blagdanske ugođaje u domu. Dok budete umotavali blagdanske poklone, koji će neko vrijeme ukrašavati prostor svojim prisustvom ispod jelke, ne zaboravite crveno – zlatnu kombinaciju, koja će poklon paketiće učiniti još izazovnijima!
 


 

Boje „tisuću i jedne noći“ jedan su od ovogodišnjih trendova. Ovakav odabir dopušta kombinaciju različitih boja, ali ih preporučujemo odabrati za interijer koji je uglavnom jednobojan. Osim klasičnih kuglica i lampica, ovakav odabir uključuje dekoraciju jelke i prostora predmetima sačinjenim od mozaika, stakalaca, raznobojnog kamenja, komadića metala, itd.
 


Za sve one koje vole drugačije načine dekoriranja, pomalo otkačene i sofisticirane, predlažemo izradu dekoracija od kartona, koje će oblikovati u željenim oblicima. U izradu ovakvih dekoracija se mogu uključiti svi članovi obitelji i tako na svoj način dati doprinos konačnom ugođaju doma.
 

 


Vrlo jednostavno i efektno dekoriranje, privremenog karaktera, bez ikakvog glamuroznog efekta, možete postići zidnim naljepnicama, koje će na simpatičan način dočarati božićnu jelku ili dekoraciju druge vrste. Poklone smjestite ispred ovakve dvodimenzionalne jelke i postići ćete interesantne božićne ugođaje.

 


Jedan od zanimljivih, netipičnih načina dekoriranja je ukrašavanje prostora biljkama. Zelenilo koje će ispuniti prostor, zeleni vjenčići, koji će obogatiti stropne površine i diskretna svjetla lampica, idealni su za one koji više uživaju u prirodi koju unose u prostor nego u šarenilu kuglica i ostalih prigodnih ukrasa.
 


Neizostavna biljka, uz božićnu jelku je „božićna zvijezda, koja svojom intenzivnom crvenom bojom unosi specifične ugođaje u prostor. Možete ih postaviti nekoliko u različite dijelove doma i sigurno nećete pogriješiti, jer ovaj prekrasan cvijet svojom prisutnošću pojačava blagdanske ugođaje.

 


Ako niste sljedbenik trendova, ukrasite dom prema vlastitom trendu i nahođenju i to na način da se zaista osjećate ugodno u njemu. Slijedite pravilo „manje je više“ i tako stvorite atmosferu doma kakva i pripada blagdanskom vremenu.


Monika Galović, mag.ing.arh.
www.interijerNET.hr
kontakt@interijernet.hr
 
Komentari
+2
 
majadj
 • 21.12.2012 14:56:51
 • Bodova: 6
 • Prijavi
moja je kombinacija uvijek ista...bajkovita čokoladno-zlatna :)
anna-herman
 • 17.12.2011 21:05:56
 • Bodova: 56294
 • Prijavi
Prekrasno je sve. :)
masque
 • 16.12.2011 18:06:41
 • Bodova: 38
 • Prijavi
obozavam ovo bozicno ukrasavanje doma, zato sto se mogu igrat s bojama i ukrasima ... bas zato sto sve treba bit sareno,rijetko da se moze pogrijesit :)
tommymacak
 • 16.12.2011 16:31:16
 • Bodova: 219
 • Prijavi
najviše volim jednostavno i jednobojno ukrašen dom, bor i sve ostalo vezano za blagdane, kod mene uvijek vrijedi pravilo: Manje je više :)
Moderator
-ela-
 • 16.12.2011 16:04:56
 • Bodova: 39986
 • Prijavi
Plava dekoracija od kamenčića i stakla mi se sviđa :)