5 tajni koje stoje iza savršene dnevne sobe

5 tajni koje stoje iza savršene dnevne sobe© Instagram

Otkrivamo par trikva uz koje će soba u kojoj najčešće provodimo najviše vremena izgledati lijepo i pružati osjećaj udobnosti

Dizajneri interijera provode cijeli život proučavajući sitne detalje koji sobu čine savršenom. Baš poput lijepo režiranog filma, dobro uređena dnevna soba istovremeno je privlačna, dojmljiva, poznata i sigurna

A ipak, ponekad je teško prepoznati ono što nedostaje u našoj dnevnoj sobi. Dnevni boravak iz snova ne mora biti nedostižan, stoga ti donosimo nekoliko tajni koje će ti pomoći da tvoja dnevna soba bude najugodnija, najudobnija i najtoplija prostorija u domu


1. tajna: Pozicija kauča

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Home|Design|Interior|Decor (@your_interior_inspiration) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MY | LVNGRM (@my.lvngrm) on


Tvoj kauč često je najveći komad namještaja u dnevnoj sobi, tako da se treba nalaziti na pravom mjestu. Dobro je pravilo smjestiti kauč tako da bude okrenut vratima - bilo da je to u kutu, u sredini sobe ili uz zid. Ako ga ipak ne možeš smjestiti nikako osim leđima do ulaza, dodaj maleni stolić iza kauča sa stolnim svjetiljkama ili knjigama kako bi izgledao privlačnije.

2. tajna: Stvori fokusnu točku

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #LTKhome (@liketoknow.it.home) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Westwing España (@westwing_es) on


Svaka dnevna soba treba utočište iliti mjesto za odmor očiju, bilo da se radi o kaminu, lijepim umjetničkim djelima, svjetiljkama ili lijepom pogledom. To će pomoći prizemljiti sobu i definirati njezinu funkciju.

Ako već nemaš prirodnu žarišnu točku, možeš je stvoriti svojim omiljenim predmetom u sobi. Privuci pažnju na najudaljeniji zid velikim umjetničkim djelom ili ukrasnim zrcalom. 

3. tajna: Nabavi fantastičan tepih

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOME DECOR & DESIGN (@homeaura) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Westwing España (@westwing_es) on


Odlična dnevna soba započinje privlačnim tepihom. Prije nego što uložiš u jedan takav, prvo utvrdi kako planiraš koristiti sobu. Ako želiš veliki, otvoreni prostor za okupljanja i razgovore, izaberi veliki i praktični tepih koji može podnijeti puno ljudi.

Ako želiš odvojiti dnevnu sobu od blagavaone, postavi tepih samo na to mjesto kako bi stvorila prirodnu granicu. Ako želiš da se ljudi osjećaju ugodno, odaberi neki mekani, plišani ili vuneni tepih.

4. tajna: Stvori ravnotežu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #LTKhome (@liketoknow.it.home) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Westwing España (@westwing_es) on


Stvori ravnotežu u dnevnoj sobi od stropa do poda kako pažnja ne bi bila samo na kauču. Uzmi u obzir lijepo ogledalo, zgodno osvjetljenje, ukrasni paravan, slike i fotografije, velike biljke ili naslonjač. Ako se u jednom dijelu nalazi velika grupa namještaja, na drugom kraju stvori područje za sjedenje kako bi prostor došao u ravnotežu. 

5. tajna: Omekšaj prostor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #LTKhome (@liketoknow.it.home) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Westwing España (@westwing_es) on


Dnevna soba uvijek bi trebala pozivati na druženje, ali i izgledati dovršeno, tj. 'zaokruženo'. Jedan od najvažnijih koraka je dodati prave dodatke. 

Uključi velike ukrasne jastučiće, mekanu dekicu ili dlakavi tepih. Također, umjesto jakog osvjetljenja koristi više manjih svjetiljki: podne lampe, stolne lampe i manje zidne lampe kako bi prostor dobio na toplini i sjaju. 
 
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 22.11.2019 14:58:25
  • Bodova: 50767
  • Prijavi
Dobri savjeti.
canyon
  • 22.11.2019 9:12:14
  • Bodova: 16054
  • Prijavi
Divno i dobre ideje. Nekako sam i sama uredila svoj dom tako. Trenutno mi nedostsje jedna divna slika.