Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Napravite božićne ukrase u toplini doma

Napravite božićne ukrase u toplini doma

Još ideja za izradu božićnih ukrasa

Prošli tjedan dali smo vam ideju ta tri božićna ukrasa. Ako su sam bili prejednostavni ili nisu bili po vašem ukusu, evo još nekoliko ideja za uljepšavanje vašeg doma, ali i za obogaćivanje dugih zimskih večeri.

SJAJNA ZVIJEZDA 

Potrebno vrijeme: 1 sat
Što vam treba: Sjajan tvrđi papir za zamatanje, škarice, selotejp (dvostrani) ili ljepilo, igla ili pribadača, sjajna vrpca
Iako se čini da za ovu sjajnu zvijezdu vrlo teško izraditi, u biti je potrebno nekoliko rezove i uvijanja.

1. Izrežite osam kvadrata stranica veličina 15 centimetara. Presavinite papir po dijagonali, tako da dobijete trokut, te još jednom presavinite da dobijete manji trokut.

2. Zarežite dva puta kako je prikazano na slici. Dakle, neka bude jednak razmak između rezova. Naravno, nemojte slučajno zarezati do kraja, ostavite pola centimetra neodrezanog papira.
 
3. Rastvorite papir natrag u četverokut te unutarnja dva vrha trokuta zavrnite i zalijepite tako da se prema van vidi kriva strana papira. Pažljivo pogledajte fotografiju.

4. Vanjske trokute pak zavrnite i zalijepite vrhove na drugu stranu tako da se vidi prava strana papira. Trebate dobiti oblik kao na slici

5. Napravite takvih osam identičnih oblika i povežite ih na način kao što je na slici. Kada ih tako zalijepite u nizu, povežite prvi i zadnji oblik i to na taj način da formirate od njih krug. Ukoliko ste dobro napravili morate dobiti oblik kao što je prikazano na prvoj slici. Vrhove izrađenih ornamenta koji tvore zvijezdu povežite u sredini. Na jednom od vanjskih vrhova probušite rupu, provucite vrpcu i objesite.


Tradicionalni ornamenti

Vrijeme izrade: jedno popodne ili večer
Što vam treba: kartončići od wc papira, ravnalo, olovka, škarice, šilo za bušenje rupa, boje za karton, žica za oblikovanje u boji.

Kada sakupite nekoliko kartončića od wc papira, obojite ih u željenu boju. (bijela, zlatna, srebrna, plava, crvena..)
Za svaki ornament trebat će vam dva kartočnića. Pritisnite ih i izravnajte te ih po širini izrežite na pet jednakih dijelova.
Kada izrežete, centimetar od mjesta gdje ste presavinuli kartončiće, s obje strane označite točkice s običnom olovkom, te na tim mjestima probušite rupice.

Poredajte kartončiće jedan pored drugog. Žicu provucite kroz sve rupe na jednoj strani. Kada dođete do kraja, načinite krug i spojite žicu na kraju. Isto učinite s rupicama na drugom kraju. Trebali biste dobiti oblik kao što je na slici. Sve što trebate napraviti je spojiti i te druge žice, provući vrpcu na kojoj će visjeti ukras i gotovo.

BOŽIĆNA ZVIJEZDA

Potrebno vrijeme: 1 sat
Što vam treba: Deblja žica koja se lako savija, tanka savitljiva žica, kalup za kolačiće u obliku zvijezde, škarice za žicu, vrpcu.

Pomoću deblje žice prema kalupu za kolačiće oblikujte zvijezdu. Neka žica bude dvostruka. Na mjestu gdje će se krajevi žice spajati ostavite malo viška da iz možete smotati. Nakon toga, uzmite tanju žicu i počnite omotavati u svim smjerovima, tako da dobijete zvijezdu poput ove. Na kraju na vrh gdje je zvijezda spojena provucite trakicu i objesite.

(vam)
Foto: familyfun.go.com

 
Komentari
+2
 
design
  • 3.12.2013 22:52:45
  • Bodova: 6178
  • Prijavi
Vrlo slatko našla sam i ovdje super ideja http://kreativnikutak.weebly.com/
catseye17
  • 16.12.2009 22:45:37
  • Bodova: 15966
  • Prijavi
baš lijepo
marinkusa
  • 16.12.2009 22:35:35
  • Bodova: 2052
  • Prijavi
super su!!!svi mi se jako sviđaju