Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Veganopolis u Zagrebu na Dan planeta Zemlje

Veganopolis u Zagrebu na Dan planeta Zemlje

Prezentacija na Trgu bana Jelačića i nova web-stranica: zelenom prehranom za spas planeta

Na Dan planeta Zemlje 22. travnja 2015. godine udruga Prijatelji životinja predstavila je novi projekt pod nazivom Veganopolis i pozvala građane da im se pridruže na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje su bili postavljeni informativni štandovi i pokretna kuhinja te zanimljiv putokaz u svijet održive prehrane.

Prijeko je potrebno zaustaviti uništenje jedinoga planeta koji imamo, a promjena prehrane najučinkovitije je rješenje za zaštitu okoliša. Upravo se zato projektom Veganopolis želi pokazati kako promjenom vlastitih navika pridonosimo smanjenju globalnog zatopljenja, sječe prašuma, uporabe pesticida, zagađenja zraka, vode i zemlje te potrošnje prirodnih resursa, a time smanjujemo i glad i pothranjenost u svijetu.

Projekt Veganopolis na jednome mjestu objedinjuje usluge koje mogu pomoći svima koji razmišljaju o tome da promjenom svojih prehrambenih navika pridonesu očuvanju planeta. Web-stranica projekta: www.veganopolis.net pruža informacije o prehrani zdravim biljnim namirnicama putem pet glavnih usluga:

 - Vege vodič, internetska baza veganskih proizvoda na hrvatskome tržištu, koja sadrži popis proizvoda, sastav i okvirnu cijenu. Proizvodi poput biljnih mlijeka, jogurta, sireva, salama, pašteta, vrhnja, čokolada i mnogih drugih moći će se pretraživati po kategorijama i nazivu.

 - Vege izazov, tridesetodnevni izazov koji prijavljenima omogućava besplatno dobivanje veganskih recepata i zanimljivih informacija kroz mjesec dana, izvrstan je poticaj za promjenu.

 - Vegan Buddy osobni je vodič koji pruža potporu te daje savjete i podršku vezane za kupnju, kuhanje i mnoge druge nove životne situacije svima koji su odlučili biti vegani ili su u Vege izazovu.

 - Nutricionistički savjeti, usluga koja omogućava građanima da postave pitanje ili zatraže savjet o prehrani biljnog podrijetla, izvrstan je način da se od stručnjaka dobije detaljan odgovor.

 - Radionice kuhanja izvrstan su poticaj za naučiti kako je jednostavno pripremiti zdrave i ukusne veganske obroke. Zajedničko kuhanje ujedno je i prilika za druženje.
 
Na web-stranici: www.veganopolis.net dostupan je i popis veg(etarij)anskih restorana i kafića u Hrvatskoj, kao i blog.
 
'Posjetite veganopolis.net, jedinstveni grad održive prehrane. Informirajte se o radionicama kuhanja, potražite svog vegan buddyja, od stručnjaka zatražite više informacija o prehrani biljnoga podrijetla. Prihvatite tridesetodnevni vege izazov i pretražite veganske proizvode u vege vodiču. Neka vaš poklon Zemlji bude odluka da ćete svojom prehranom pridonijeti njezinu očuvanju', izjavila je Vanda Petanjek, voditeljica projekta Veganopolis.

Prijatelji životinja pozvali su na obilježavanje Dana planeta Zemlje i spašavanje svih stanovnika zajedničkog nam doma, poručivši da je rješenje jednostavno i dostupno. Za građane su stoga, uz izravne prezentacije i kuhanje, pripremili i informativni letak o Veganopolisu te recepte ukusnih biljnih jela.

Cijeli događaj poticaj je za posjet novoj stranici: www.veganopolis.net koja na zanimljiv način predstavlja mogućnosti koje mogu promijeniti ne samo naše vlastito nego i zdravlje Planeta.

 
 
Komentari
+2