Ublažite štetan utjecaj buke

Ublažite štetan utjecaj buke

Jednostavne promjene mogu poboljšati sveukupne uvjete u prostoru u kojem živite

Pred nama je hladni period godine, doba kratkih dana i niskih temperatura. Više ćemo vremena provoditi u zatvorenom prostoru što često može oslabiti naše psihofizičko stanje. Uz to, budući da smo mi sastavni dio velikog eko-sustava ove planete, sve više osjećamo negativne učinke globalnog zatopljenja i zagađenja na naše zdravlje. Što su zrak, hrana i voda zagađeniji, to je našem fizičkom tijelu potrebno više napora da bi se očistilo od toksina.

Razni aditivi, otapala, pesticidi, herbicidi i druge kemikalije koje kroz hranu unosimo u organizam uzrokuju mnogobrojne psihološke i neurološke simptome te dovode do znatnih poremećaja u funkcioniranju našeg tijela. Na žalost, mnoge toksine nismo u stanju eliminirati te se oni talože, naročito u masnom tkivu. Stoga je danas, više nego ikada prije, potrebno provoditi postupke detoksikacije organizma. 

Kako bismo što više ublažili štetan utjecaj zagađenog okoliša na naše tijelo, uz brigu o prehrani i redovnu detoksikaciju možemo obratiti pažnju na kvalitetu prostora u kojemu živimo i radimo. 
 
Zrak u prostoru je često suh i zagađen što doprinosi iscrpljenoj yin energiji. Kad zrak nije u ravnoteži naše tijelo ima negativne reakcije (glavobolje, razne alergije, česte prehlade), a mi postajemo nervozni, depresivni te se smanjuju komunikacijske sposobnosti. Preporučuje se instalirati ovlaživač i ionizator zraka ili jednostavno na nekoliko mjesta u prostoru štrcati vodu. U vodu možete dodati nekoliko kapi ulja lavande ili nekog drugog osvježavajućeg aromatičnog ulja.
 
Obratite pažnju na rasvjetu. Naročito u zimskim mjesecima postajemo svjesni toga koliko nam je važno prirodno svjetlo. Ono je bitan aktivator životne energije u domu, ali bitno je pronaći ravnotežu. Ako u prostor ulazi previše sunca on može postati vruć i neudoban. S druge strane prostorije u koje imaju premalo prirodnog svjetla postaju pretjerano smirene.

Stoga korištenjem zaslona, zavjesa i umjetnih izvora svjetla unesite ravnotežu. Također obratite pažnju na vrstu žarulja koje koristite budući da neke izuzetno štetno djeluju na auru.

Ugodan zvuk može osnažiti prostor i trenutno popraviti naše raspoloženje. On ima i iscjeljujuća svojstva. Na žalost često smo izloženi neugodnim zvukovima koje proizvode bučni hladnjak, računala ili klima uređaji, te agresivnim vanjskim zvukovima poput prometa ili kafića. Oni mogu štetno djelovati na naš nervni sustav.

Za ublažavanje neugodnih zvukova preporučuje se slušanje snimki sa zvukovima prirode, smirujuće glazbe ili uključite sobnu fontanu koja će svojim zvukom padajuće vode imati smirujući efekt. Ako ste u mogućnosti, postavite na prozor ili balkon biljke koje će poput zelene barijere ublažiti priljev nepoželjnih vanjskih zvukova i toksina.

Ove jednostavne promjene mogu poboljšati sveukupne uvjete u prostoru, kako bismo barem djelomično ublažili štetan utjecaj zagađenog okoliša i buke na naše zdravlje.

Vjera Tomaš, savjetnica za feng shui

www.kreativandom.com
kontakt:098 / 18 38 444, 091 / 56 22 471

 
Komentari
+2