Savjeti kako koristiti perilicu rublja

Savjeti kako koristiti perilicu rublja© pixabay.com

Da biste izbjegli kvarove uvijek provjeravajte rublje prije pranja i imajte na umu ove savjete o tome kako koristiti perilicu rublja

Iako su perilice rublja već dugo vremena naša svakodnevica i dalje si često postavimo pitanje kako pravilno koristiti perilicu rublja, o tome nešto više pročitajte u nastavkuPrvo pitanje koje se postavlja kada ne znamo kako koristiti perilicu rublja je koja je količina deterdženta optimalna za pranje.

Vodite računa o tome da deterdžent koji koristite mora nadopunjavati funkciju čišćenja perilice i da svaki deterdžent na sebi ima upute o doziranju. Uvijek je bolje staviti i manju količinu nego pretjerati.

Vrlo važno prilikom stavljanja rublja u perilicu je da provjerite džepove, jer ako u perilicu rublja dospiju neželjeni predmeti, imat ćete i neželjene posljedice. Od mrvica koje će stvoriti zaboravljena papirnata maramica, do začepljenja i kvara na perilici rublja ako u nju dospije neki tvrdi predmet.

Kada se na početku korištenja zapitamo kako koristiti perilicu rublja, krećemo od jedne opće raširene zablude, a to je ona koju mnogi imaju u vezi s odjevnim predmetima koje mogu staviti u perilicu. Pa tako misle da u perilicu ne smiju stavljati baš sve što im dođe pod ruku, ali varaju se i treba dobro čitati sve upute na odjevnim predmetima koje stavlja proizvođač
Ako proizvođač  na deklaraciji izjavi da ti predmeti nisu predviđeni za pranje u perilici, ne možete ih prati tako! Radije odaberite kemijsko čišćenje ili ručno pranje ovisno o uputama na deklaraciji.

Odgovor na pitanje kako koristiti perilicu rublja moramo završiti činjenicom da kako biste postigli fantastične rezultate smijete prekoračiti dozvoljene doze deterdženata. To je štetno za rublje, za samu perilicu, a i za okoliš pa vodite računa o tome prilikom svakog pranja.

 
Komentari
+2