Jednostavni trikovi koji će ti omogućiti održiviji način življenja

Jednostavni trikovi koji će ti omogućiti održiviji način življenja© Unsplash

Ove savjete svatko može primijeniti u svom svakodnevnom životu

Održiv te ekološki povoljniji način života danas postaje sve popularniji, no ponekad nam se čini kao da je savjete o održivom življenju nemoguće primijeniti u svakodnevici.

I dok su neki savjeti o tome kako bismo trebali živjeti održivije uistinu nerealni, postoje i oni mali koraci i promjene koje svatko može učiniti jer ne iziskuju puno truda, a zapravo puno znače.

Puno je informacija o održivom načinu života pa ako si početnik možda ne znaš odakle uopće započeti. Bilo bi super za našu Zemlju kada bismo svi odjednom počeli živjeti 'zelenije', no takva očekivanja nisu realna. Umjesto da očekujemo nemoguće, važno je krenuti od sebe.

Ako si zainteresirana za ovakav način života, u nastavku ti otkrivamo nekoliko vrlo jednostavnih savjeta koje možeš vrlo lako primijeniti u svom svakodnevnom životu, a pozitivno će utjecati na okoliš.

Foto: Unsplash

Jedi manje mesa

U idealnom bismo svijetu svi bili vegani, no na takve drastične prehrambene promjene spremni su samo pojedinci. Ne trebaš u potpunosti izbaciti životinjske proizvode sa svog jelovnika, no možeš smanjiti unos mesa. Naime, upravo je uzgoj stoke jedan od glavnih faktora koji negativno doprinose klimatskim promjenama pa smanjeni unos crvenog mesa i mliječnih proizvoda mogu imati velik utjecaj.

 
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2