I ja mogu spasiti svijet

I ja mogu spasiti svijet

Obilježavanje Dana planete Zemlje u Samoboru

Čovjekov odgovor na prirodu prema mnogim je teoretičarima temeljno značenje pojma kultura. Nije, stoga, čudno da veliki broj mislećih glava svugdje u svijetu smatra svojim intelektualnim izazovom uključiti se u mnoge akcije i proteste s ciljem spasa planeta Zemlje.  Svijest o potrebi za promjenom ponašanja sviju nas postaje, tako, glavnim kulturološkim izazovom. Milijuni znanstvenika, kulturnjaka, umjetnika, profesora  okupljenih oko temeljne ideje o predstojećoj kataklizmi spremno se uhvatilo u koštac s uvriježenim, lošim ponašanjem  u zajednici u želji da na taj način daju svoj doprinos zaustavljanju neizbježnog poništenja civilizacije.  Ovogodišnjim obilježavanjem Dana Zemlje, stoga, naglašavamo individualni angažman svakog pojedinca i njegovu individualnu odgovornost za planet.

Pregled programa I ja mogu spasiti svijet

Samobor, 22. do 26. travnja 2009.


srijeda, 22. 4. mala dvorana POU Samobor, 18 sati:
I moja kuća može biti energetski neovisna
predavači:
mr. sc. Branko Mihaljev: PRVA PASIVNA KUĆA U HRVATSKOJ
prof. Ljubomir Miščević, dipl. ing. arh., Arhitektonski fakultet Zagreb, voditelj PASS-NET EU projekta za Hrvatsku : ENERGETSKI UČINKOVITA I ODRŽIVA ARHITEKTURA

Ova nam je zima svima donijela razmišljanje o alternativnim energetskim izvorima. Vrijeme je da se otvorimo za potpuno nova rješenja koja će nas ne samo sačuvati od eventualnih energetskih kriza, već i uštedjeti novac u narednim sezonama grijanja. Tražeći nova rješenja razmišljamo  o ekologiji, koristeći materijale koji su nam nadohvat ruke. Čineći tako činimo dobro Zemlji.
Više na: http://www.gradimo.hr/4539.aspx


Četvrtak, 23. 4. Mala dvorana POU Samobor, 20 sati:
Projekcija filma
Sve je bijelo u Barkingu
Marc Isaacs, Velika Britanija, 2007.

Film je šarmantno i često zabavno ispitivanje ljudskih stavova u današnjoj, sve više multietničkoj Britaniji.
Više na: http://www.restarted.hr/label/publishing


Petak, 24. 4. Mala dvorana POU Samobor, 18 sati:
PREDAVANJE:
Znanje je užitak
Predavanje o seksualno prenosivim bolestima
predavač: dr. sc. Dubravko Lepušić

U želji da se izbjegne situacija koja se dogodila u nekim europskim zemljama, gdje je  došlo do eksplozije spolno prenosivih bolesti, te,  što je još gore, velike učestalosti adolescentnih trudnoća. Dogodilo se to zbog nedostatka edukacije.
Razlog je to da se priđe adolescentima i prenese im informacije o spolno prenosivim bolestima te važna znanja o prevenciji raka vrata maternice.
Projekt je u međuvremenu postao poznat i izvan granica Hrvatske tako da je prezentiran u nekoliko država( Makedonija,Slovenija, Češka, Italija,Mađarska).
Ne manje važno priznanje projektu Znanje je užitak (Knowledge is pleasure) je postavljanje  na službene stranice Europske Unije kao primjer  uspješne kampanje protiv HPV-a.
Više na:http://e-learning.paedimed.org/en/content/didactic-proposals-2


Petak, 24. 4. Trg Matice hrvatske, 19:30 sati:
Koncert demo bandova


Subota, 25. 4. Mala dvorana POU Samobor, od 10 do 18 sati:
SAJAM:
Ljekovita zbilja - sajam zdrave kozmetike i ljekovitih pripravaka

Sajmom kanimo okupiti sve proizvođače ljekovitog i aromatičnog bilja, naše polaznike programa proizvođač i prerađivač ljekovitog i aromatičnog bilja te proizvođače zdrave kozmetike. Poljoprivredna proizvodnja te prerađivačka industrija  sporne su točke u gospodarstvu koje borci za spas Zemlje posebno naglašavaju kao izvore zagađenja i nesavjesnog ponašanja. Promoviranjem ekološke proizvodnje ljekovitoga bilja zagovaramo održive,  perspektivne i savjesne gospodarske grane koje ne štete Zemlji. Stoga, kao izlagače pozivamo one proizvođače zdrave kozmetike i ljekovitih pripravaka koji su stvorili svoj brand. Time naglašavamo potrebu stvaranja gotovih proizvoda koji mogu biti prepoznatljivi kako u Hrvatskoj tako i u EU i šire. Tvorci svojih kozmetičkih proizvoda kod nas su dobro došli. Stvaranje gotovog ekološkog proizvoda smatramo jedinim vrijednim načinom izvoza našeg ljekovitog bilja u sve dijelove svijeta.
Više na: www.pousamobor.hr


Subota i nedjelja, 25. I 26. 4 kino dvorana, 18, 20 i 22 sata:
Filmski maraton –
Wall*e,
Ja sam legenda,
Dan kada se Zemlja zaustavila


 
Komentari
+2
 
zana1
  • 22.4.2009 13:10:54
  • Bodova: 180
  • Prijavi
Ne možemo mjenjati druge oko sebe ali možemo mjenjati sebe -pa ako većina tako misli na dobrom smo putu ka boljem životu!
brioni
  • 21.4.2009 15:07:48
  • Bodova: 309
  • Prijavi
Samo svi zajedno možemo spasiti svijet!!!