Feng shuiem stvorite smireno okružje

Feng shuiem stvorite smireno okružje

Koje boje će vam pomoći postići opušteniju, smireniju atmosferu...

Nadam se da ste iskoristili lijepe ljetne dane za odmor i odmak od svakodnevnih obaveza. Kraj ljeta doživljavam kao početak novog ciklusa. Vjerujem da mnogi od nas, puni energije i pozitivnih emocija donose odluke o promjeni načina življenja uz snažnu namjeru kako nećemo dozvoliti da nas svakodnevni brzi ritam života ponovno uvuče u začarani krug stresa, nesanice i zdravstvenih tegoba vezanih uz ovakav život.
 
Stoga je ovo pravo vrijeme da proučimo kako znanje feng shuia može pomoći u stvaranju smirenijeg okružja. U osnovi potrebno je unijeti malo yin stanja. Prostor u kojem znatno prevladavaju yang karakteristike (buka, previše svjetla, sjajne površine, žarke boje) može djelovati iritirajuće, smanjiti sposobnost fokusa, dovesti do hiperaktivnosti te poticati napetost i stres. Centralni izvor prejake rasvjete zamijenite s nekoliko slabijih, često koristite eterična ulja (naročito lavande i citrusa), slušajte smirujuću glazbu ili uključite sobnu fontanu.

U feng shuiu velika se pažnja pridaje bojama. Za postizanje opuštenije, smirenije atmosfere koristimo ovo moćno sredstvo – konkretno plavu i ljubičastu boju. To je boja unutarnje spoznaje, kontemplacije i introspekcije. Područje u kojem ste najviše izloženi stresu obojite u pastelnu plavu ili ljubičastu boju, stavite sliku ili poster sa smirujućim prikazom vode te stavite plavu stolicu nasuprot vašeg radnog stola.
 
Uz stres često osjećamo ljutnju, bijes i agresivnost. Za ublažavanje ovakvih emocija koristi se boja lososa, nepečene opeke i roza. One su pravi izbor ako niste u stanju sjediti mirno ili imate problema s fokusom na radnom mjestu.

Također ih možete koristiti u domu ako obiteljska okupljanja često završe svađom, neugodnim raspravama i histerijom. Stavite stoljnjake, ubruse, prekrivače ili cvijeće u ovim tonovima. 

Iako nam je određena doza stresa potrebna kako bismo se kretali prema naprijed i ostvarivali svoje ciljeve, pretjerana količina može dovesti do autodestruktivnih i destruktivnih obrazaca ponašanja, fizičkih bolesti i nezadovoljstva.

Nadam se da ćete pomoću ovih jednostavnih promjena postići balans u prostoru a samim time i svome životu, te da ćete svakodnevne obaveze obavljati s manje napetosti i nervoze.


Vjera Tomaš, savjetnica za feng shui

www.kreativandom.com
kontakt:098 / 18 38 444, 091 / 56 22 471

 
Komentari
+2
 
buuu
  • 12.3.2013 7:44:57
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
Zanimljivo..