Ekološka sredstva za čišćenje - Ecover

Ekološka sredstva za čišćenje - Ecover

Ecover je odnedavno prisutan i u Hrvatskoj i zasigurno će izazvati veliki interes osviještenih potrošača.

Priča o Ecoveru 

Zapravo je priča o brizi za okoliš, brizi za ljudsko zdravlje i nevjerojatnoj snazi prirode. Ecover je već više od 25 godina posvećen razvoju i proizvodnji učinkovitih i ekoloških sredstava za čišćenje od biljnih i mineralnih sastojaka. Ovi proizvodi sadrže snagu prirode i pomažu održati vaš dom, obitelj i okoliš zdravima. Ecoverov je cilj osigurati učinkovite i održive alternative za pranje i čišćenje koje ljudi mogu koristiti svakodnevno.

Priča koju upravo čitate doista je posebna jer ova tvrtka doista primjenjuje principe održivog razvoja u svakom segmentu svoga poslovanja. Vrlo su snažno naglašeni ekološki principi koji se ogledaju već u podrijetlu sirovina pa sve do biorazgradive ambalaže koja se može reciklirati I to doista svi njezini dijelovi od  naljepnice pa do bočice ili kartonske kutije. Ecover je odnedavno prisutan i u Hrvatskoj i zasigurno će izazvati veliki interes osviještenih potrošača.
 


Jedinstveni proces proizvodnje

Ova jedinstvena sredstva za pranje, čišćenje i osobnu higijenu proizvode se u Ecoverovim jedinstvenim, svjetski poznatim ekološkim tvornicama u Belgiji i Francuskoj. Krov koji se proteže na oko 6000 m2 doista je poseban. Naime, biljna vegetacija, koja osim svoje ljepote izgleda kao svojevrstan ukras tvornice, istovremeno služi i kao izolator.  Uvelike zahvaljujući upravo  tim živopisnim biljkama Ecoverovi zaposlenici minimalno troše energiju u tvornici i pale grijanje i svjetlo samo kada je to doista potrebno. Ecover isto tako potiče svijest o štedljivom korištenju energije i izvan tvornice, pa zaposlenici koji do posla dolaze biciklima dobivaju novčanu naknadu. Budući da je jedan od principa proizvodnje i minimalan štetni utjecaj na vodeni svijet, tvornica posjeduje i vlastiti pročišćivač voda tako da ona koja izlazi iz tvornice nakon pročišćavanja doista minimalno zagađuje okolne rijeke i jezera.

Kvaliteta potvrđena priznanjima i nagradama 

Ecover je dobitnik mnogih nagrada i priznanja. Inicirao je osnivanje Udruženja proizvođača ekoloških sredstava za čišćenje koje svake godine broji sve više članova. Savjetodavni je član i europskog Eco-label udruženja koje promovira proizvode koji ne štete okolišu. 

Jedna od navrijednijih nagrada koje je dobila ova tvrtka jest proglašenje Ecovera počasnim članom u  Global 500 počasnih članova Programa zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.

Zašto su Ecoverovi proizvodi posebni? 

Osim što im je pakiranje biorazgradivo, važno je naglasiti njihovu optimalnu učinkovitost. Naime u laboratorijima Ecovera kontinuirano ispituju djelotvornost sredstava te je ustanovljeno da su jednako učinkovita kao i konvencionalna sredstva, a istovremeno i štite vašu kožu prilikom upotrebe. Vjerojatno ste svjesni da upotrebom konvencionalnih sredstava za čišćenje ostaju tragovi kemikalija gotovo nevidljivi golim okom no svakako štetni za vaše zdravlje. Za razliku od konvencionalnih sredstava koja sadrže vrlo agresivne mirise Ecoverova su doista ugodnih, biljnih mirisa i ne sadrže fosfate.

Sastav

Ecover je posvećen korištenju biljnih sirovina iz obnovljivih izvora, brzo i potpuno bio-razgradivih s najmanjom mogućom toksičnosti na vodeni svijet i visokog stupnja tolerancije kože. Koriste se isključivo biljne sirovine kao što su škrob, celuloza, ulje uljane repice, palmino i kokosovo ulje, eterična ulja narančine kore i druga. Ovi sastojci se obrađuju u najmanjoj mogućoj mjeri kako bi se sačuvala i maksimalno 

iskoristila njihova prirodna snaga čišćenja. Tijekom procesa obrade nastoji što je više moguće sačuvati izvorni oblik sirovine. Osim biljnih sirovina koriste se i mineralni derivati poput: pijeska, zeolita, vapna i silikati koji se u ogromnoj količini nalaze u prirodi te ne postoji opasnost o iscrpljivanja ili uništavanja ekosistema u korištenju/dobivanju tih minerala (za razliku od nafte čije iscrpljivanje šteti ekosistemu i rezerve se smanjuju ispod popravljivih razina)

Proizvodi

Ecover je na hrvatskom tržištu zastupljen s proizvodima za pranje posuđa i tabletama za perilice, proizvodima za pranje rublja kao što su tekući deterdženti i omekšivači, te sredstvima za čišćenje kućanstva. Nalaze se u bijelim bočicama i kutijama i vrlo su prepoznatljivi. 


 
Stoga ako želite koristiti proizvode koji će sačuvati vaše zdravlje, a istovremeno neće štetiti okolišu svakako potražite Ecover. I da ne zaboravimo niti jedan od sastojaka kao niti sami proizvodi nisu testirani na životinjama.
 
Komentari
+2