Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Super savjeti za jačanje imuniteta na prelasku godišnjeg doba

Super savjeti za jačanje imuniteta na prelasku godišnjeg doba© Pexels

O imunitetu treba brigu voditi konstantno, ne samo kada počneš osjećati da ćeš oboljeti

Jačanje imuniteta ne znači reagirati kada te bolest već počinje loviti. Briga o imunitetu mora biti dosljedan napor, tako da je tvoje tijelo, ako gripa napadne organizam, što snažnije i otpornije već u startu.

Zato je veoma važno brinuti o zdravlju i imunološkom sustavu cijelo vrijeme, a posebice na prelasku iz sezona (primjerice, proljeće je varljivo toplo-hladno pa se lako i prehladimo). Osim pridržavanja zdravih navika, nauči se i upravljati svojim stresom i barem većinu vremena gledati an život pozitivno - jer se i tvoje emocionalno stanje itekako odražava na fizičko zdravlje.

Ovi savjeti pomoći će ti da zadržiš jak imunitet, ali i da što brže ozdraviš ako te spopadne bolest...
 
Dobro se naspavaj

Znam, još jedan savjet za koji svi znamo. No zapravo nas jako puno ignorira to. Istraživanja pokazuju da je premalo sna jednako teško za tijelo kao i snažan stres koji ne popušta. Daj sve od sebe da spavaš barem sedam do osam sati svake noći jer to duboko iscjeljuje tvoje tijelo i priprema ga za dan koji je pred tobom.
 
1/8
 
Komentari
+2
 
irija
  • 11.3.2019 16:11:12
  • Bodova: 39717
  • Prijavi
Redovito vježbanje,šetanje prirodom,a sa spavanjem je več malo teže.
malikekoserk1
  • 7.3.2019 15:14:14
  • Bodova: 14732
  • Prijavi
Bez vježbanja ništa, to je najbolji lijek za sve.