Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Što treba vaše tijelo

Što treba vaše tijelo

Žensko tijelo je vrlo kompleksno i kroz svaku fazu života treba mu dodatna njega i pravilna prehrana

Žensko tijelo je vrlo kompleksno. Kroz svaku fazu života trebat će vam dodatna njega i pravilna prehrana. Današnja znanstvena dostignuća pomažu nam kroz dodatke prehrani. Ipak ostaje činjenica da su kalcij, folna kiselina i željezo najvažniji nutrijenti koji utječu na zdravlje žena. Sve žene bi trebale svakodnevno uzimati multivitaminske dodatke prehrani sa ovim bitnim sastojcima.

Kalcij je bitan za izgradnju jakih kostiju

Kod žena je rizik od obolijevanja od osteoporoze mnogo veći jer imaju manje koštanog tkiva i brže ga gube od muškaraca. Pobrinite se da uzimate dovoljno kalcija u svim fazama života, jer bi vam moglo smanjiti rizik od obolijevanja u starijoj dobi. Kalcij je bitan za zdravlje kostiju, zubiju i kože, a ipak mali broj odraslih ga ima dovoljno u prehrani. Pronađite kvalitetan dodatak prehrani sa kalcijem kako bi bili sigurni da ga svakodnevno dovoljno unosite u organizam.

Folna kiselina utječe na žene na mnogo načina

Folna kiselina igra bitnu ulogu u vrijeme brzog rasta i razvoja fetusa. Zapravo, dovoljan unos folne kiseline, kao dio zdrave prehrane prije i u ranim stadijima trudnoće može smanjiti rizik rađanja djeteta sa oštećenjem na mozgu ili kralježnici. Svim ženama u fertilnoj dobi preporuča se svakodnevno uzimanje 400 mcg folne kiseline, počevši od barem mjesec dana prije začeća sve do prvih tjedana trudnoće.

Folna kiselina također igra ulogu u održavanju normalnih razina homocisteina. Smatra se da su povišene razine homocisteina faktor rizika obolijevanja od srčanih bolesti.

Željezo

Željezo je vitalni nutrijent koji je bitan za formiranje zdravih crvenih krvnih stanica i prijenos kisika. Utvrđeno je da gotovo 62% žena starijih od 20 godina nema dovoljnu količinu željeza u krvi. Manjak željeza kod žena se javlja zbog premalog unosa željeza u organizam kroz hranu i jer gube željezo za vrijeme menstruacije.

Čaša svježeg soka od naranče i žitarice mogu pospješiti apsorpciju željeza u tijelu. Vitamin C pomaže tijelu da unese željezo u metabolizam. Visoko kvalitetni dodatak vitamina C, bogat antioskidansima koji neutraliziraju štetne učinke slobodnih radikala, izvrstan je ne samo zbog pomoći kod apsorpcije željeza, već i u borbi protiv starenja.

Vitamin C je poznat po mnogim pozitivnim učincima, poput utjecaja na zdravlje kostiju, zubiju i krvnih žila te na stvaranje kolagena.

Pored svakodnevnog uzimanja multivitaminskih pripravaka, ključ prevencije i zdravog života su redoviti pregledi. Jednom godišnje bi trebali napraviti ginekološki pregled i PAPA test te pregled dojki. Također ne bi bilo loše da sami jednom mjesečno pregledate dojke, prema uputi koju vam je dao liječnik. Ako ste stariji od 40 godina trebali bi jednom godišnje napraviti mamogram.

 
Komentari
+2