Nedostatak željeza u krvi

Nedostatak željeza u krvi

Rješenje na prirodan način

Gubitak željeza u krvi posljedica je povećane kiselosti (upalnog ili yin stanja) krvi. Popraviti takvo stanje je jednostavno i stoga vam nudim da primijenite sljedeće savjete provjerene efikasnosti:

1. Ne pijte tekućine (vodu, sok i slično) uz jelo i dva sata nakon jela. Inače piće uz jelo i unutar dva sata nakon jela ispire slinu iz hrane koja je još u želucu. Želudac tada nastavlja izlučivati svoju kiselinu tražeći slinu sa kojom treba stvoriti potrebnu ravnotežu kako bi prva probava koju želudac obavlja bila potpuna. U takvoj situaciji povećava se kiselost krvi.

2. Pazite da u lokalu uvijek tražite vodu ili sok bez leda.  Led koji se proizvodi u plastičnom ambijentu hladnjaka ima virusnu memoriju (osim ako hladnjak nije od čelika iznutra, a toga u ugostiteljstvu i domaćinstvu nema). Virusna memorija koju led preuzima iz plastične okoline visoko je upalnog karaktera i time uveliko povećava kiselost krvi.

3. Hranu dobro žvačite i to svaki zalogaj tako da u njoj bude stalno prisutna slina. Ukoliko se uz jelo konzumira vino, uzimajte ga u malim gutljajima, zadržavajući ga za trenutak u ustima tako da se i vino pomiješa sa slinom i potom ga tek progutajte.

4. Izbjegavajte sve proizvode koji sadrže zaslađivače umjesto šećera. Izbjegavajte tropsko voće (tretirano je raznim za organizam otrovnim zaštitnim sredstvima). Izbjegavajte i povrće koje je raslo u plasteniku ako vam je to moguće provjeriti. Negativan učinak na krv jednak je onom vode iz hladnjaka.

5. Izbjegavajte piti vodu iz plastičnih spremnika koji se obično nalaze na javnim mjestima i u poslovnim prostorima. Ta je voda, osim što se nalazi u nedovoljno inertnim spremnicima od plastike, izložena zrakama svijetlosti najčešće neonske ili štedne rasvjete koja je necjelovitog sunčevog spektra i kao necjelovita djeluje agresivno na ambijent, a vodu posebno.

6. U trgovinama birajte hranu i pakovanja koja nisu izložena rasvjeti u prodajnom prostoru, već birajte onu koja nije u dosegu svijetla. Umjetna rasvjeta (znatno reduciranog sunčevog spektra) kao i ona štednih žarulja djeluje agresivno na okolinu, smanjujući cjelovitost tvari koje obasjava, unoseći u njih upalno svojstvo, iscrpljujući ljudski organizam.

7. Ne trošite meso i ostale proizvode iz zamrzivača, stjenki obloženih plastičnom bojom ili građenih od plastike. Ne trošite hranu pripremljenu prethodnog dana i podgrijanu hranu koja je u hladnjaku bila spremljena dulje od tri sata kao ni meso nakon pet sati. Ta hrana iako naoko zdrava, velikom brzinom nadoknađuje prirodno vrijeme raspadanja (privremeno zaustavljeno boravkom u hladnjaku). Taj se proces ubrzanog raspadanja nastavlja u vašem probavnom sustavu. Energija koja se time stvara naglašeno je kiselog karaktera (yin) i kao takva izaziva upale u tijelu, a time i gubitak željeza u krvi.

8. Izbjegavajte kravlje mlijeko i sve proizvode od kravljeg mlijeka. Oni sadrže memoriju brzog rasta potrebnu teletu. Ta memorija u čovječjem tijelu, koje veličinu tijela goveda ne može postići izaziva širenje tkiva i stoga izaziva upalu, a usput u ženskim spolnim organima i dojkama, kao i masnom tkivu izaziva odlagane neprobavljivih tvari izazivajući pojavu fibroma, cisti i ostalih formi kronično upalnih stanja. Usputni je rezultat manjak željeza u krvi.

9. Izbjegavajte sojino ili rižino mlijeko. Ovi derivati u sebi sadrže (kao i druge necjelovite i rafinirane tvari u prehrani) pamćenje cjelovite prirodne sirovine iz koje su izdvojeni i nastoje se slijedom tog pamćenja vratiti u svoje izvorno cjelovito stanje. Stoga su agresivni u odnosu na organizam koji ih konzumira i slabe ga.

10. Općenito smanjite unos necjelovite hrane koja spada u kategoriju 'pet bijelih otrova': bijelo brašno, ljuštenu rižu, sol, šećer, mlijeko i mliječni proizvodi.

Zašto su te mjere potrebne?

Nedostatak željeza u krvi posljedica je promjene molekularne strukture željeznih spojeva koje tijelo uzima hranom. Sama atomska struktura željeza (Fe) sadržana u krvi, labilna je u svojem elektronskom omotaču i kod pojave ekspanzije ili upale (naglašenog yin stanja) u tijelu, atom željeza gubi elektrone iz svog omotača, a time i svojstvo željeza prepoznatljivo u laboratorijskoj analizi krvi.

Uzimanje farmaceutskih pripravaka koji su obogaćeni željeznim spojevima neće riješiti vaš problem jer za održanje željeza u krvi u tijelu ne postoje ambijentalni uvjeti ako se ne usvoje naprijed navedene mjere. Sudbina unesenog željeza u obliku pripravka ista je kao i sudbina onog unesenog hranom. Prestanete li ga uzimati, a niste promijenili navike, liječenju neće biti kraja.

Nasuprot tome, ukoliko se pridržavate naprijed navedenih uputa, osposobiti ćete tijelo i njegov sustav izmjene tvari da samostalno obnovi i trajno zadrži iz hrane dobiven sadržaj željeza. Takva disciplina odabira prehrambenih proizvoda i njihovog čuvanja kao i povećanje udjela u prehrani cjelovitih (integralnih) sirovina poput organski uzgojenih žitarica, grahorica i povrća, ubrzo će pokazati povoljan rezultat laboratorijskog nalaza krvi.

Analiza

I na kraju, bilo bi svakako dobro analizirati i stanje vaših pluća i plućnih ovojnica. Krute plućne ovojnice i pluća koja nedovoljno koriste svoj kapacitet redovito su u stanju akutne ili kronične upale. Nedovoljna cirkulacija zraka u plućima, dovodi ponajprije do upale u njima sadržane zračne mase, a s vremenom i do upale plućne strukture. Potrebno je ustanoviti koji su oblici upamćenog stresa u stanicama pluća uzrokovali takvo stanje. Iz plućnog tkiva moguće je otkloniti one memorije koje su uzrokovale stanje slabosti. Pluća koja su onemogućena u ostvarenju punog daha, unose u krv memoriju upale – kiselosti – yin i na taj način uvelike utječu na gubitak željeza u krvi. Važno je napomenuti da je takvo stanje vrlo često uzrokuje stanje depresije. Nedovoljno kretanje i dugotrajan boravak u zatvorenom prostoru, pogotovo u zimskom periodu, pogoršavaju kvalitetu zraka u plućima, a time i kvalitetu krvi.

Analizu možete zatražiti e-mailom. Vaš e-mail tekst vjerno odražava stanje osobe, svih vaših organa, tjelesnih tkiva i tekućina kao i svih memorijskih sadržaja suprotstavljenih izvornoj volji tijela da bude zdravo. Analiza je besplatna.

Usput - Prijedlog - kako do zdrave hrane i vlastitog vrta?

Nadolazi jesen. Na našem još uvijek pretežno zdravom selu, možete naći mnogo proizvoda koje možete sačuvati i konzervirati do proljeća. Dovoljno je da prelistate kuharice naših baka i obnovite stara znanja. Organizirate potom izlet na selo. Lako ćete uz malo snalaženja pronaći domaćinstva koja žele prodati svoje viškove uroda. Kupite jeftino i dogovorite kupnju svega onog što vam je potrebno za prehranu zimi i u rano proljeće. Dogovorite vaše potrebe i za sljedeću sezonu s vašim novim ili starim poznanicima na selu. Ako volite rekreaciju u prirodi, raspitajte se pogotovo kod seljana starije dobi za komad zemljišta koji biste koristili za vaš porodični vrt na selu. Vaši domaćini će vas rado savjetovati i pomoći vam oko uzgoja i održavanja. Novi rekreativni i za zdravlje koristan hobi pružiti će vam mnoga nova i vesela iskustva.

Zdravi i veseli bili!

Boris Cyprýn
© Sva prava pridržana

e-mail kontakt:
Boris Cyprýn
Holistički savjetnik i terapijski pratitelj

Boris Cyprýn
Savjetnik i terapeuta za cjeloviti pristup zdravlju
Certificirani  terapeut holističke / cjelovite obnove zdravlja (Instituta za bioenergetska istraživanja u Milanu) tjelesnog psihičkog i duševnog ocjelovljenja i dijagnost s 20 godišnjim iskustvom od čega 12 godina rada u inozemstvu.
Osnivač Metode Analize Stanične Memorije i holističke metode samoliječenja Čišćenja Stanične Memorije (Cell Memory Self Cleaning)
Voditelj i mentor - pratitelj polaznicima seminara. Voditelj predavanja o holističkom pogledu na zdravlje i demonstrator metoda samopomoći i samoozdravljanja.
Voditelj radionica za obuku i usavršavanje terapeuta. 
Utemeljitelj je i instruktor Mirroring Metode ili Metode Evolutivne Refleksije. Koautor  priručnika “Le Mani Sentono, le Mani Curano”. (''Ruke osjećaju, ruke lijeće''), Torino 1990.
Promotor znanstvene metode ocijelovljenja (doktorska disertacija J.Buljan Cyprýn) Izvornog daha i kretljivosti – Mobilitas Originaria.
Sudionik međunarodnih kongresa kao istraživač, autor terapeutskih i dijagnostičkih postupaka, pisac. 
Voditelj Instituta Integrativna Pedagogija.

 

 
Komentari
+2
 
simren
 • 4.10.2016 22:05:28
 • Bodova: 4275
 • Prijavi
Nisam znala da mlijeko i mliječni proizvodi smetaju pri nedostatku željeza. Svaki savjet je dobrodosao!
malena
 • 14.11.2014 11:18:33
 • Bodova: 31345
 • Prijavi
 Nije potrebno izbjegavati svu hranu..nego npr sat prije  i sat poslije uzimanja "tablete" ili sto vec uzimate..onda izbjegavati a posebno kavu i caj..jer to najjace povlaci zeljezo... znaci kavu ujutro popijete i nakon sat ili 2 tableticu ili sto vec i onda naravno ceka se opet sat do druge kave...  
ivy-14
 • 30.10.2014 7:56:45
 • Bodova: 3737
 • Prijavi
Jedan prirodan recept za one koji imaju manjak željeza - ubrati nekoliko listova koprive, popariti vrućom vodom i ostaviti 10-20 minuta, ocijediti i popiti nezaslađen.
mmst
 • 18.7.2012 21:39:19
 • Bodova: 1
 • Prijavi
cinjenica je da su mlijecni proizvodi, ne ukljucujuci jogurt, on ne spada u te otrove, jako stetni odralsom organizmu, posto nakon 13 te godine kada udjemo u tkz pubertet vise ne posjedujemo enzim za probavljanje mlijeka.. ovo sam ovako prosto napisala posto ne znam strucne rijeci, al tako mi je moj travar i nutricionist opisao :)
valentinaprek01
 • 4.6.2012 21:33:21
 • Bodova: 222
 • Prijavi
???šta smijemo???
equestrian
 • 25.7.2011 14:57:42
 • Bodova: 283
 • Prijavi
pa šta bi onda trebali jesti? da živimo od zraka?!
narya
 • 11.1.2011 20:34:52
 • Bodova: 14192
 • Prijavi
8. Izbjegavajte kravlje mlijeko i sve proizvode od kravljeg mlijeka. hm...a ako ovo usporedimo s onim tekstom o kalciju... ?????
bina
 • 25.8.2009 23:46:00
 • Bodova: 10190
 • Prijavi
ma mos ga j....meni se zeljezo popne gore sam nakon inekcij,infuzij i vrecic krvi imam ob menge i policisticne jajnike i onda mi to isise zeljezo iz organizma
marinkusa
 • 12.8.2009 12:51:12
 • Bodova: 2052
 • Prijavi
ne kužim da mlijeko i mliječni proizvodi spadaju u bijele otrove,a ja djecu zadavi sa predavanjima o tome kako je to zdravo???'
n_happy
 • 12.8.2009 12:30:50
 • Bodova: 34
 • Prijavi
jako korisno,zahvaljujem.