Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ne sjećaš se što si sanjala? Kroz ovih pet koraka nauči pamtiti snove

Ne sjećaš se što si sanjala? Kroz ovih pet koraka nauči pamtiti snove© Pixabay

Snovi mogu biti šašavi, ludi, zabavni i strašni. Kroz njih ti govori tvoja podsvijest, no često se dogodi da se probudiš i ne sjećaš se ničega što si trenutak prije sanjala

Želiš li zapamtiti svoje snove posluži se s ovih pet isprobanih trikova, uđi u svijet koji ti je dosad bio skriven i nauči više o sebi. 

1. Ostani mirna

Nakon što se probudiš nemoj se pomicati. U trenutku buđenja tvoj je mozak i dalje djelomično u snu. Svaki pokret koji napraviš poslat će mu signal da je vrijeme za buđenje.  Pokušaj se sjetiti što više sna prije, no što ustaneš iz kreveta.
2. Vodi dnevnik snova

Kraj kreveta drži bilježnicu i olovku. Ako se probudiš usred noći, zapiši odmah što si sanjala. Navedi što više detalja kako bi se ujutro mogla sjetititi snova. Čak i samo fraze ili dijelovi rečenica mogu biti dovoljan okidač mozgu da se prisjeti što je noćas radio. 


(FOTO: Pixabay)

3. Lagani alarm

Grubi, glasni alarm može te prenuti iz sna, što je siguran način da zaboraviš što si sanjala. U tom trenutku aktivira se mehanizam "bori se ili bježi" i mozak se odmah iz stanja sna prebacuje u javu. Želiš li se sjećati svojih snova, neka ti alarm bude lagan i nenametljiv kako bi se nježno i mirno probudila.

4. Meditacija

Meditacija prije i poslije spavanja dovest će mozak u stanje u kojem je manje podložan distrakcijama i spreman za primanje novih informacija i prisjećanja. Neke meditacjie čak mogu učiniti da se prisjetiš davnih snova za koje si mislila da si ih zaboravila.


(FOTO: Pexels)

5. Naspavaj se

Ako si preumorna, manja je vjerojatnost da ćeš se sjećati snova jer će mozak tijekom noći biti usredotočen na regeneraciju tijela, a ne na sanjanje. Kada si priuštiš odmor i redovit, kvalitetan san, povećat ćeš vjerojatnost da sanjaš dok spavaš, ali i da se prisjetiš snova. 

Usvojiš li ovih pet trikova, koji su, i sama vidiš, vrlo jednostavni, povećat ćeš kvalitetu spavanja, što dobro djeluje na zdravlje, ali i na tvoju moć pamćenja snova. A kad ih počneš pamtiti, nauči ih tumačiti i otkrit ćeš što ti podsvijest govori. 
 
Komentari
+2
 
irija
  • 25.3.2020 11:52:08
  • Bodova: 45781
  • Prijavi
Ne sječam se nikada šta sam sanjala.