Nauči meditirati uz nekoliko jednostavnih koraka

Nauči meditirati uz nekoliko jednostavnih koraka© Unsplash

Isprobaj meditaciju i pronađi svoj unutarnji mir

Meditacija je oblik duhovne vježbe kojom se uz pomoć dubokog disanja i kontroliranja misli pokušava postići unutarnji mir. Meditacija je porijeklom iz istočnih religija kao što su budizam i hinduizam, međutim zbog svojih brojnih prednosti, osobito za mentalno zdravlje, postaje sve popularnija i u zapadnom svijetu.
 
Osim mira, meditacija nam pomaže da lakše kontroliramo vlastite emocije i da se fokusiramo na ono što je bitno. Također, oslobađa od stresa i anksioznosti te poboljšava koncentraciju.
 
Svi koji su isprobali meditirati, znaju kako je ova duhovna praksa izuzetno učinkovita, a mnogima je uvelike poboljšala život. Želiš li isprobati meditaciju, no ne znaš odakle krenuti, u nastavku ti otkrivamo nekoliko jednostavnih uputa. 
Uzmi si vremena

Uz današnji brzi životni tempo pronalaženje vremena za meditaciju može se činiti kao pravi izazov. Imamo posao, djecu, sastanke, druženja s prijateljima, društvene mreže, Netflix... Ipak, meditaciju možeš uključiti u svoju dnevnu rutinu i ona može postati uobičajena navika poput tuširanja, pranja zubiju, itd. Isprva će biti teško, no treba biti ustrajan dok ti ne prijeđe u naviku. Istraživanja su pokazala da su prva tri tjedna prakticiranja meditacije najteža. Većina onih koji redovno meditiraju čine to otprilike oko 20 minuta dnevno, na početku dana ili pak prije spavanja. Za početak, biti će dovoljno i pet minuta dnevno, a kasnije možeš produljiti vrijeme na deset minuta pa na petnaest i na kraju na dvadesetak minuta. Da bi meditacija postala dio tvoje svakodnevne rutine, potrebno je biti uporan i dosljedan te meditirati baš svaki dan.
 

1/7
 
Komentari
+2
 
irija
  • 26.2.2019 16:43:24
  • Bodova: 49717
  • Prijavi
Meditacija je dobra za unutarnji mir i poboljšava kvalitetu života.Treba biti uporan baš kao i s vježbanjem.